KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Kültür Mirasını Canlı Tutmak, Türkiye'nin En Büyük Gücüdür"

11.12.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Kültür Mirasını Canlı Tutmak, Türkiye'nin En Büyük Gücüdür"

 

Arnavutluk'taki temaslarına devam eden Cumhurbaşkanı Gül, Türk kültürünü tanıtmak ve yaymak amacıyla kurulan Yunus Emre Kültür Vakfı bünyesindeki Yunus Emre Türk Kültür merkezlerinin ikincisinin açılışını yaptı.

 

             

           

 

Yunus Emre Kültür Merkezlerinin İkincisi Arnavutluk'ta

Açılışta yaptığı konuşmada, kültür mirasını canlı tutmanın bir ülkenin en büyük gücü olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, çok büyük tarihi, köklü kültürü olan ve bu kültürü kendi hinterlandında çok etkin kullanan Türkiye'nin, Yunus Emre Kültür Merkezi gibi bir oluşuma duyduğu ihtiyaca dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Gül, şimdiye kadar Dışişleri Bakanlığı bünyesinde, büyükelçiliklerimiz vasıtasıyla kültür faaliyetleri şeklinde yürütülen Türk kültürünün tanıtılmasına ilişkin organizasyonların yetersiz kaldığına dikkat çekerek, ilki Saraybosna'da açılan Yunus Emre Kültür merkezlerine, zaman kaybedilmeden, yenilerinin eklenmesini istedi.

Türkiye'nin geçmişinin, tarihinin kıymetini bilmesi ve bu doğrultuda, kültür merkezlerinin dünyanın büyük başkentlerinde en modern yöntemleri kullanarak kültürümüzü yaymak için hizmet vermesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Bunlar, Türkiye'nin esas görünmez gücüdür. Yani kültür mirasını canlı tutmak, Türkiye'nin en büyük gücüdür. Pek çok ülkede bu güç yoktur. Bizim bunun kıymetini bilmemiz lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Yunus Emre Kültür merkezlerinin kısa süre içinde Türk kültürüne çok büyük hizmetler yaparak dünyada çok prestijli bir kurum haline geleceğine ilişkin inancını dile getirdi.

Bursa'daki Patlama: "Milletimizin Acısını Paylaşıyorum"

Cumhurbaşkanı Gül, açılış töreninin ardından basın mensuplarının Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada 19 işçinin yaşamını yitirmesiyle ilgili sorusunu cevapladı.

Konuyla ilgili gelişmeleri televizyondan takip ettiğini bildiren Cumhurbaşkanı Gül, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi ve "Bu tip olaylarının tekrarlanmaması için ne gerekiyorsa; kurallar, teknik yöntemler, şüphesiz ki bunlar hep gözden geçirilecektir. Acımız büyük. Halkımızın, milletimizin acısını paylaşıyorum. Bütün Bursalılara baş sağlığı diliyorum" dedi.

Karadağ'a Hareket

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Devlet Konukevi'nde Başbakan Sali Berisha ile görüştü ve onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Ardından Parlamento Başkanı Jozefina Topalli ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, Arnavutluk temaslarını tamamlayarak Karadağ'a gitti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı