KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Yurda Döndü

11.10.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Yurda Döndü


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Finlandiya ve Estonya'ya yaptığı resmî ziyaretleri tamamlayarak yurda döndü.

Esenboğa Havalimanı'nda TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra basına yaptığı açıklamada, her iki ülkede gerçekleştirdiği temasların başarılı geçtiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, Finlandiya ve Estonya liderlerine, Türkiye'nin AB yolunda kaydettiği sürece ilişkin bilgi verdiğini, iki liderin de yapılan reformları memnuniyetle karşıladıklarını ve Türkiye'nin AB üyeliğine yönelik desteklerini bir kez daha teyit ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretleri sırasında her iki lidere terörizmle mücadele, Irak ve Kıbrıs meseleleri hakkında bilgi verdiğini, enerji güvenliği konusunda da Türkiye'nin rolünü anlattığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, görüşmeler sırasında geleneksel iş birliği alanlarına ek olarak, bilişim ve bilim teknolojisi alanlarındaki iş birliği imkanlarını da ele aldıklarını ifade etti.

"Türkiye, Irak'taki Tüm Gruplarla Görüşür"

Basın açıklamasının sonunda Türkiye'nin, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimle yaptığı görüşmelere ilişkin bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Gül, daha önceki MGK toplantılarının ardından yapılan yazılı açıklamada Irak'taki tüm gruplarla Türkiye'nin temas etmesi gerektiğinin açıklandığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin özel temsilci ile Bağdat Büyükelçisinin Irak'taki tüm gruplarla görüştüğünü bildirdi. Irak'taki otorite noksanlığı yüzünden, Irak'ın kuzeyindeki dağlık bölgelerin teröristlerin korunma merkezi durumunda olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, buradan kaynaklanan terörle mücadelede, Irak'taki herkes ile olduğu gibi Irak'ın kuzeyindekilerle de görüşmenin normal olduğunu söyledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı