KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül "Adem'in Yakarışı" Dünya Prömiyerinde

07.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, “Adem’in Yakarışı” eserinin dünya prömiyerini Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik İlves ve Bayan Evelin İlves ile birlikte Topkapı Sarayı, Aya İrini Müzesi’nde izledi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bayan Hayrünnisa Gül, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 38. Uluslararası Müzik Festivali kapsamında, Eston besteci Arvo Part’ın “Adem’in Yakarışı” eserinin dünya prömiyerini Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik İlves ve Bayan Evelin İlves ile birlikte Topkapı Sarayı, Aya İrini Müzesi’nde izledi.

Törende, Cumhurbaşkanı Gül ve Estonya Cumhurbaşkanı İlves tarafından, besteci Avro Part’a, “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” verildi.

 

 

“BU ESERİN İSTANBUL’A ATFEDİLMESİ HEYECAN VERİCİ”

Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmada, Estonya Cumhurbaşkanı İlves’ı tekrar Türkiye’de görmekten ve çok önem verdikleri bu geceye beraber şahitlik etmekten duyduğu mutluluğu aktardı. “Gerçekten çok heyecan verici bir besteci. Özellikle bu eseri İstanbul’a atfetmesi bizi ayrıca heyecanlandırıyor. Türkiye, Avrupa Kültür Başkenti unvanını, İstanbul’un görevi bittikten sonra Talin’e verecek. Ayrıca, Talin ile İstanbul arasında böyle bir bağın kurulması da bizleri mutlu ediyor. Sanatın, müziğin dili evrenseldir. Bu evrenselliğe bir kez daha şahit oluyoruz. Kendisini tebrik ediyorum, yeni bestelerini heyecanla takip edeceğim” diyen Cumhurbaşkanı Gül, Estonya Cumhurbaşkanı İlves’in de Avrupa’nın kültür başkenti olan İstanbul’da sıcak ve çok özel duygular içerisinde olduğunu, bu anı paylaşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

CUMHURBAŞKANI İLVES: “BURADAKİ RUH, AVRUPA’DA ORTAK PAYLAŞILAN RUH”

Cumhurbaşkanı İlves’de konuşmasında, besteci Avro’yu her dinlediğinde Estonyalı olmaktan bir kez daha gurur duyduğunu kaydederek, “Burada kapsadığımız ruh, hep beraber tecrübe ettiğimiz ruh, Avrupa’da hepimizin ortak olarak paylaştığı bir ruh. Bu akşam müzikle, bu ruhu hep beraber tekrar kucaklıyoruz. Bu eserin içerisinde bütün dinlerin babası diyeceğimiz, hepimizin inancında olan Hz. Adem’in, aramızdaki anlayışa ne kadar katkı sağladığını görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Birbirimizi ne kadar iyi anladığımızı bir kez daha görüyoruz” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı