KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti Olması Kültür Hayatımızı Zenginleştirecek"

18.09.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti Olması Kültür Hayatımızı Zenginleştirecek"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti hazırlıkları hakkında bilgi almak için gittiği İstanbul'da bir de sergi açılışına katıldı.

İstanbul'u 2010 Avrupa Kültür Başkentliği'ne hazırlayan ve bütün kültür faaliyetlerini organize edecek olan ajansın başkanıyla ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüşen Cumhurbaşkanı Gül, "Önümüzdeki dönem içerisinde dopdolu bir kültür hayatı yaşayacağız. Tüm bunlar Türkiye`nin zenginlikleridir. Bunlar Türkiye`yi yücelten güzel faaliyetlerdir. Bundan dolayı başta Kültür Bakanlığı olmak üzere gayreti geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Sakıp Sabancı Müzesi`nde bulunan"İstanbul'da Bir Sürrealist: Salvador Dali" sergisinin açılışına katıldı. Serginin açılışında yaptığı konuşmada, bu kültür faaliyetini organize eden, sergiyi Türkiye`ye getiren müze yetkililerine ve emeği geçenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, daha önce devlet eliyle yapılan kültür-sanat faaliyetlerine özel sektörün öncülük etmesinin, özel sektörün vakit ve kaynak ayırmasının takdir edilecek, sevinilecek bir husus olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, sadece Sakıp Sabancı Müzesi'nin değil, özel sektörden birçok ismin İstanbul'da ve Türkiye`nin farklı şehirlerinde çeşitli kültür faaliyetlerine ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, hepsini takdir ettiğini ve bunların aralarına yenilerinin katılacağına inandığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, açılışın ardından Ankara'ya döndü.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı