KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül 23 Nisan'da Şehit Çocuklarıyla

23.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Gül, Ankara, Antalya, Aydın, Siirt, Konya ve Elazığ’dan Çankaya Köşkü’ne gelen şehit asker ve polis çocuklarını, 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin her köşesinde büyük bir coşkuyla kutlanan, TBMM’nin açılışının 90. yıl dönümü ile 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nun özel gündemli birleşimini izledi.



 

 

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları nedeniyle Ankara’da bulunan şehit çocukları heyetini Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Kabule Ankara, Antalya, Aydın, Siirt, Konya ve Elazığ’dan şehit asker ve polis çocukları katıldı.

 

 

CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN ÇOCUKLARA: “ÇANKAYA KÖŞKÜ’NE NEŞE GETİRDİNİZ”

Türkiye’nin yedi bölgesinden gelen öğretmen ve öğrencileri de Çankaya Köşkü’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilerin sundukları gösterileri izledi. Cumhurbaşkanı Gül çocukların Çankaya Köşkü’ne neşe getirdiklerini belirterek, “Hep böyle neşeli olmanızı arzu ediyorum” dedi.

Konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan Meclis’in kurulduğunu ve Büyük Atatürk’ün kuruluş yıl dönümünü de çocuklara bayram olarak armağan ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, dünyada hiçbir ülkede çocuklara armağan edilen bir bayram bulunmadığına da dikkat çekti ve bu bayramın en güzel şekilde kutlanması gerektiğini belirtti.

CUMHURBAŞKANINDAN ÇOCUKLARA ÖĞÜTLER

Cumhurbaşkanı Gül, çocuklara anne ve babalarını dinlemeleri, öğretmenlerinin sözünden çıkmamaları, derslerine çok çalışmaları ve müzik, spor gibi alanlara da önem vermeleri konusunda öğütler verdi. Öğretmenlere de çocukları en iyi şekilde yetiştirmek için verdikleri yoğun çabadan dolayı teşekkür ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül çocuklara, “Size esas tavsiyem bilgili, ahlaklı, vatanının seven, milletini seven, büyüklerine saygı gösteren hürmet eden, onların sözünü dinleyerek büyüyen çocuklar olun” dedi.



 

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara Valisi Kemal Önal ve beraberlerindeki öğrencileri kabul etti. Kabulde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde makam koltuğunu Keçiören İhsan Aras İlköğretim Okulu öğrencisi Öykü Emiroğlu’na devreden Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilen Resm-i Kabul’e katıldı.



 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı