KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'ün 23 Nisan Özel Davetlileri

23.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Cumhurbaşkanı Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türkiye’nin yedi bölgesinden gelen öğretmen ve öğrencileri kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü’ndeki kabulde öğrencilerin müzik dinletisini ve folklor gösterisini izledi. Programda minik bir öğrenci de İstiklâl Marşı’nın tüm dizelerini okudu.

 

 

“Neşenizle Ümitlendik, Çocukluğumuzu Hatırladık”

Gösterilerin ardından Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmada, “Sizlerin neşesi bu salonu doldurduğu gibi bizleri de neşelendirdi, ümitlendirdi ve aynı zamanda da kendi çocukluklarımızı hatırlattı” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak hediye ettiğini, dünyada çocuklara armağan edilmiş başka bayram bulunmadığını hatırlatarak, “Biz de Büyük Atatürk’ü büyük sevgi ve saygıyla anıyoruz” dedi.

“Çocukluğunuzu Güzelce Yaşayın”

Çocuklara, çocukluklarını güzelce yaşamaları, anne, baba ve öğretmenlerinin sözlerini dinlemeleri, derslerine çalışmaları ve çok kitap okumaları önerisinde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, büyüklerin çocuklar için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Gül, çocuklara seslenerek döndüklerinde başta anne ve babaları olmak üzere gittikleri yere selâmlarını iletmelerini isteyerek mutluluk ve başarı diledi.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Ankara Valisi Kemal Önal ile beraberlerindeki öğrenci heyetini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı makamına Keçiören Nuh Eskiyapan İlköğretim Okulu öğrencisi Büşra Kılıç ile vekili Çankaya Türkiş Blokları İlköğretim Okulu öğrencisi Berk Kıvılcım oturdu.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı