KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye Mevsimi" İçin Fransa'ya Gitti

07.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye Mevsimi" etkinlikleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin resmî davetlisi olarak Fransa'ya gitti.

Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basına yaptığı açıklamada, 1 Temmuz 2009 – 31 Mart 2010 tarihleri arasında Fransa genelinde düzenlenmekte olan "Türkiye Mevsimi" kapsamındaki faaliyetlerin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, bu çerçevede, dokuz ay boyunca sadece Paris'te değil, tüm Fransa çapında ağırlıklı olarak kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra, çok sayıda ekonomik, ticari ve sosyal faaliyetin de düzenlenmekte olduğunu aktardı.

"Cumhuriyet Tarihinin En Kapsamlı Tanıtım Faaliyetlerinden Biri"

Türkiye Mevsimi'nin, Fransız kamuoyunun Türk kültürünü ve sanatını, ülkemizin gücünü, modern ve dinamik yüzünü daha yakından tanımasına, anlamasına imkân verecek önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Mevsimi'nin Cumhuriyet tarihimizin en büyük, en kapsamlı ve en uzun soluklu tanıtım faaliyetlerinden biri olduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile Görüşme

Cumhurbaşkanı Gül, mevsim çerçevesinde, 9 Ekim Cuma günü Cumhurbaşkanı Sarkozy ile birlikte Paris'in en önemli sanat mekânlarından olan Grand Palais'de düzenlenecek "Bizans'tan İstanbul'a: İki Kıtanın Limanı" isimli serginin açılışını yapacaklarını, daha sonra, bir çalışma yemeğinde bir araya gelerek, iki ülke arasındaki tarihî dostluk ve ittifak ilişkilerinin ruhuna uygun şekilde, hem her alandaki ikili iş birliği, hem de uluslararası ve bölgesel meseleleri gözden geçireceklerini ifade etti.

Ziyareti sırasında, UNESCO Genel Direktörü'nün davetlisi ve Özel Konuk olarak yarın UNESCO 35. Genel Konferansı Bakanlar Forumu'nun açılış konuşmasını yapacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, Paris'te Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFRI) tarafından önde gelen Fransız siyasetçi, akademisyen ve kanaat önderlerinin katılımıyla düzenlenecek soru-cevaplı yemeğe katılacağını bildirdi.

"Fransız-Türk Ortaklığı: Avrupa'da ve Dünyada Daha Güçlü Olmak"

Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca yarın Fransa Başbakanı ile öğle yemeğinde, Senato Başkanı ile de akşam yemeğinde biraraya geleceklerini, 9 Ekim Cuma günü sabahı da Başbakan Fillon ile birlikte, TÜSİAD ile Fransız muadili olan MEDEF tarafından tertiplenecek "Fransız-Türk Ortaklığı: Avrupa'da ve Dünyada Daha Güçlü Olmak" başlıklı ortak etkinliğin açılış oturumuna katılacaklarını sözlerine ekledi.

Fransa'da gerçekleştireceği görüşmelerin, Türkiye ile Fransa arasındaki ikili ilişkilerin açık sözlülükle ele alınmasına, ilave iş birliği alanlarının değerlendirilmesine imkân tanıyacağını aktaran Cumhurbaşkanı Gül, iki ülkeyi ilgilendiren uluslararası ve bölgesel konulardaki görüşleri paylaşacaklarını ve bu alandaki iş birliği fırsatları üzerinde duracaklarını belirtti.

"Temel Hedef: Fransız Kamuoyumda Güzel Bir İz Bırakmak"

Cumhurbaşkanı Gül, temel hedefin Türkiye Mevsimi'nin en başarılı şekilde gerçekleştirilerek, Fransız kamuoyunda güzel bir iz bırakması, çağdaş Türkiye'nin kazanımlarının, dinamizminin, potansiyelinin tanıtımına hizmet etmesi ve iki ülke arasındaki dostluğun pekiştirilmesi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül'e ziyareti sırasında, Devlet Bakanları Hayati Yazıcı ve Egemen Bağış ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile bazı milletvekilleri eşlik edecek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise daha sonra heyete katılacak.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı