KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Türkiye Hakkındaki Algı ile Türkiye Gerçekleri Farklı"

08.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Türkiye Hakkındaki Algı ile Türkiye Gerçekleri Farklı"

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye Mevsimi" dolayısıyla Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin resmî davetlisi olarak bulunduğu Paris'te, Fransız LCI televizyonunun sorularını canlı yayında cevaplandırdı.

"Türkiye'de 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını gündeme getirenlere ceza" verildiğini öne süren bir soruya karşılık, ülkemizde böyle bir yasa olmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye hakkındaki algılamayla Türkiye gerçeklerinin farklı olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de şiddet içermemesi kaydıyla her türlü görüş savunulabilir. Örneğin ben, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına inanmıyorum ama benim katılmamam başkalarının bu düşünceyi ifade etmesine engel değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, bir soru üzerine Fransa'daki Türkiye Mevsimi kapsamında kırmızı beyaza bürünen Eyfel kulesinde ay yıldızın yer almamasını Türkiye karşıtlığına bağlayan görüşe katılmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Fransız Cumhurbaşkanı'nı Türkiye'ye davet edip etmeyeceği sorusuna, son olarak NATO'nun Bükreş Zirvesi kapsamında ikili görüşme yaptığı Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'yi Türkiye'ye davet ettiğini, davetin geçerli olduğunu belirtti.

 

           

             

 

Yasa Dışı Göç

Yasa dışı göçle ilgili bir soruya Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin bu konuda AB ile daha fazla iş birliğine hazır olduğunu belirtti ve ülkemizin son yıllarda yasa dışı göçe karşı ciddi önlemler aldığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin soruya da, Avrupa Konseyi'nin kurucu üyesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne üye olan Türkiye'nin zaten Avrupa'nın bir parçası olduğunu kaydetti.

Türkiye – Fransa İlişkileri

Fransa ile ikili ilişkiler konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Gül, ikili ticaretin 11 milyar avroya ulaştığına işaret ederek, Fransa'nın en önemli ticari ortakları arasına giren Türkiye'nin Fransa'nın ihracatına katkıda bulunarak bu ülkede istihdam oluşturduğunu belirtti.

Meclis ve Senato Başkanları ile Görüşme

LCI televizyonuna mülakatın ardından Meclis Başkanı Bernard Ackoyer ile görüşen Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Senato Başkanı Gerard Larcher ile bir görüşme gerçekleştirdi ve onuruna verilen yemeğe katıldı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı