KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin Açılışı İçin Cidde`de

22.09.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül,  Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin Açılışı İçin Cidde`de

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin açılışına katılmak üzere Cidde'ye gitti.

Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi açılışı, birçok ülkenin Devlet Başkanı düzeyinde katılımı ile, Suudi Arabistan'ın millî günü olan 23 Eylül tarihinde gerçekleşecek. Üniversite, Suudi Arabistan'ın sadece eğitim alanında değil, yeni çağa bakışı anlamında da tarihî bir hamle olarak nitelendiriliyor.

Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Suudi toplum, devlet ve ekonomisinin değişimini, kültürler-dinler arasında hoşgörünün ve diyalogun güçlendirilmesini, kadın haklarının geliştirilmesini arzu eden Kral Abdullah'ın projelerinden biri.

Üniversite, 500 Milyon Dolarlık İş Hacmi Oluşturuyor

Üniversite'nin yapımında bir Türk firmasının bulunması bu açılışın diğer bir önemli tarafı. 500 milyon dolarlık bir iş hacmi oluşturan, üniversitenin yol ve altyapı inşaatı bir Türk firması tarafından gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Gül, 3 – 6 Şubat tarihlerindeki ziyareti sırasında Suudi Arabistan Şûra Meclisi'ne hitap eden ilk Müslüman ülke cumhurbaşkanı olmuş, daha sonra ülkenin en büyük üniversitesi olan Suud Üniversitesi ile Kral Abdülaziz Bilim ve Teknoloji kentini ziyaret etmişti. Burada yaptığı açıklamada, başta Kral Abdullah olmak üzere Suudi hükümetinin eğitime verdiği önemin takdire değer olduğunu belirterek, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu vurgulamıştı.

11 Eylül tarihinde ise, Suudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Nizar Obaid Madani Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirmiş ve Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisini kabulü sırasında Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne ilişkin konular da görüşülmüştü. Cumhurbaşkanı Gül, bu görüşmede açılışa katılacağını belirtmişti.

 

     

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı