KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Bir Bölgede İstikrar ve Barış Olmazsa Ekonomik Refah Olmaz"

05.02.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Bir Bölgede İstikrar ve Barış Olmazsa Ekonomik Refah Olmaz"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Cidde'deki temasları kapsamında Türk ve Suudi iş adamları ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, Cidde Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, güvenlik ve istikrar ile ekonomik gelişme arasındaki paralelliğe dikkat çekerek, "Bir bölgede istikrar, güvenlik ve barış olmazsa ekonomik zenginlik ve refah olmaz" dedi.

Bölgenin doğal kaynaklar ve insan kaynağı açısından sahip olduğu zenginliğe değinen Cumhurbaşkanı Gül, istikrarın sağlanması halinde bölge ülkeleri arasındaki ilişkilerin çok daha ileri boyutlara taşınacağını ve bundan ülke halklarının da yararlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki iyi ilişkilerin temelini derin tarihi yakınlığın oluşturduğunu ifade ederek, Türk ve Suudi iş adamlarının ortaklıklar kurmasını, karşılıklı yatırımlar yapmasını istedi.

Suudi iş adamlarına Türkiye'nin ekonomik yapısı hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Gül, AB üyelik sürecinin getirdiği dinamizm, rekabetçilik ve güçlü ekonomik yapıyla Türkiye'de ciddi reform yapıldığını ve değişimlerin yaşandığını kaydetti.

Köklü reformlarla yenilenen Türkiye'nin çok büyük iş imkânları sunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, Suudi iş adamlarına Türkiye'de yatırım yapma çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, Suudi iş adamlarının ülkelerinde faaliyet gösteren Türk iş adamlarıyla ortaklıklar kurmalarını da istedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı