KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül İş Adamlarına Hitap Etti: "İki Ülke Karşılıklı Yatırımlarını Arttırmalı"

04.02.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül İş Adamlarına Hitap Etti: "İki Ülke Karşılıklı Yatırımlarını Arttırmalı"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, temasları çerçevesinde Türk-Suud İş Konseyi toplantısına katılarak, iş adamlarına hitap etti.

Konuşmasında, bölgesinde güvenlik ve istikrardan yana olan Türkiye'nin, bazı kışkırtıcı gelişmelere karşı soğukkanlılıkla yaklaştığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, bu politikanın da ekonomideki olumlu etkilerine dikkat çekti.
 


Türk ekonomisinin son yıllardaki yeniden yapılandırılması sayesinde, ekonomiye olan güvenin güçlendiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, ülkede yerli-yabancı ayrımı yapılmadığını, tüm yatırımcıların eşit imkânlara sahip olduğunu hatırlattı ve iki ülke iş adamlarından karşılıklı yatırımlarını artırmalarını istedi.

Türk Bankalarına Güvenin

Cumhurbaşkanı Gül, Suud iş adamlarına, uluslararası finans kurumlarının raporlarını hatırlatarak, Türk bankacılık sisteminin krizi çok sağlam karşıladığını ve Türk bankalarına güvenebileceklerini söyledi.

"AB ile Üyelik Müzakereleri Yürüten Müslüman Türkiye İle Gurur Duyduğunuzdan Eminim"

Cumhurbaşkanı Gül, ekonomi alanında köklü reformlara imza atan Türkiye'nin, Avrupa Birliği ile üyelik müzakerelerine başladığına dikkat çekti ve "AB ile üyelik müzakereleri yürüten Müslüman Türkiye ile sizin de gurur duyduğunuzdan eminim" dedi.

Türk-Suudi İş Konseyi toplantısının ardından, Savunma ve Havacılık Bakan Yardımcısı Prens Khaled ile birlikte FNSS Savunma Sanayi Tesisleri'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanı Prens Faisal, Belediye ve Köy İşleri Bakanı Prens Mutib, İletişim ve Enformasyon Teknolojisi Bakanı Mulla ve Maliye Bakanı Assaf'ı ayrı ayrı kabul etti.

"Türk Vatandaşlarıyla Buluşmaktan Memnuniyet Duyuyorum"

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Ali Naci Koru tarafından onurlarına verilen resepsiyona katıldı.

Resepsiyonda, Türk vatandaşlarıyla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki dostane ilişkilerin son yıllarda daha da geliştiğini belirterek, yaptığı temasların meyvelerinin alınacağına inandığını ifade etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı