KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Kırgızistan'a Hareket Etti

26.05.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan ve Tacikistan`a yapacağı resmî ziyaretler için Ankara`dan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiev ile Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman`ın davetlisi olarak, 26–28 Mayıs 2009 tarihlerinde Kırgızistan`a, 28–30 Mayıs 2009 tarihlerinde de Tacikistan`a resmî ziyaretlerde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretlerinin ilk durağı olan Kırgızistan`a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı`nda yaptığı açıklamada, Orta Asya`nın, Türk dış politikasının en önemli konularından birini oluşturduğunu belirterek, ortak tarihî ve kültürel bağlara sahip olunan bölge ülkeleriyle ilişkilere ve iş birliğine verilen öneme dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk yurt dışı seyahatleri arasında Orta Asya ülkelerine öncelikli bir yer verdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, bölgenin Türkiye açısından taşıdığı önemin göstergesi olarak bu ziyareti gerçekleştireceğini belirtti.

"Ortak Geçmişten Kaynaklanan Kuvvetli Bağlar"

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Kırgızistan ve Tacikistan arasında yakın ilişkiler, karşılıklı sevgi ve dayanışma ile milletlerin ortak geçmişinden, paylaşılan ilke ve değerlerden kaynaklanan kuvvetli bağlar bulunduğunu belirtti.

Gerçekleştireceği ziyaretlerin, bu ülkelerle olan ilişkilerin ve iş birliğinin çok daha ileri seviyelere taşınması ve pekiştirilmesine katkı sağlayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Ziyaretlerim vesilesiyle, bu iki dost ve kardeş ülkeye bağımsızlıklarını kazanmalarından bu yana, tüm imkânlarımızı seferber ederek sağladığımız yardımları bundan sonra da sürdüreceğimizi, Kırgız ve Tacik halklarının refah ve mutluluğu için çalışma ve çabalarımızı aralıksız şekilde devam ettireceğimizi teyit edeceğim" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca uluslararası kuruluşlardaki faydalı ve yapıcı iş birliğinin arttırılarak sürdürüleceğini de sözlerine ekledi.

Ziyaret Programı

Ziyareti sırasında, cumhurbaşkanlarının yanı sıra, her iki ülkenin başbakanları ve meclis başkanlarıyla da görüşeceğini, Kırgız Meclisi`ne hitap edeceğini, bu ülkelerde yerleşik iş adamlarımız ve vatandaşlarla bir araya geleceğini, resmî ve özel eğitim kurumlarını ziyaret ederek, bazı temel atma törenlerine de katılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül`e ziyaretleri sırasında, Devlet Bakanı Faruk Çelik ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile iş adamları ve basın mensuplarından oluşan geniş bir heyet refakat ediyor.

 

         

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı