KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Yurda Döndü

15.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El-Halife’nin davetlisi olarak Bahreyn’e gerçekleştirdiği ziyareti tamamladı.

Bahreyn Kralı El-Halife tarafından Havalimanı’nda karşılanan Cumhurbaşkanı Gül için Gudaybia Sarayı’nda resmî karşılama töreni gerçekleştirildi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Bahreyn Kralı El-Halife baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulundu.

Kral El-Halife tarafından Gudaybia Sarayı’nda onuruna verilen akşam yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Gül, Veliaht Prens Şeyh Salman bin Hamad bin İsa bin Salman El Halife’yi kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca Veliaht Prens El Halife tarafından yapılan Bahreyn’in “Ekonomik Vizyon 2030” isimli kalkınma planının tanıtımını izledi.

Ziyaretinin ikinci gününde, Bahreyn Ulusal Meclisi’nde milletvekillerine hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, Meclis’te konuşma yapan ilk yabancı devlet başkanı oldu.

Türk-Bahreyn İş Konseyi toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Gül, kaldığı otelde Başbakan Şeyh Halife bin Salman El Halife ile Bahreyn’de bulunan bir grup Türk vatandaşını kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti sırasında, iki ülke arasında “Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı” ile “Turizm Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı” imzalandı.

Cumhurbaşkanı Gül, iki gün süren Bahreyn resmî ziyaretini tamamlayarak Ankara’ya döndü.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı