KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Mükemmel Siyasi İlişkilere Sahibiz

05.08.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Mükemmel Siyasi İlişkilere Sahibiz


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün, Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa El-Halife onuruna Çankaya Köşkü`nde bir akşam yemeği verdi.

Yemekte yaptığı konuşmada, 2005 yılında Dışişleri Bakanı olarak ziyareti sırasında Bahreyn`de kendisine gösterilen konukseverlik ve yakın ilgiyi hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, Bahreyn`den ülkemize gerçekleşen bu ilk devlet ziyaretinin iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinde bir dönüm noktası olacağını vurguladı.

"Mükemmel siyasî ilişkilere sahibiz" diyen Cumhurbaşkanı Gül, ekonomik ve ticarî ilişkilerimizin daha da ileri götürülmesi ve mevcut potansiyelin hayata geçirilmesi konusunda her iki tarafta da gerekli siyasî iradenin var olduğunu memnuniyetle gördüğünü belirtti.

Türkiye`nin, bölgesinde ve dünyada barış, huzur ve istikrarın tesisi için "pozitif" bir güç olma hedefi istikametinde çabalarını kararlılıkla sürdürdüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, mevcut sorunların adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulmasının önemini vurguladı.

Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa El-Halife ise konuşmasında, "Yaratıcılık, ılımlılık ve birlikte yaşama anlayışını güçlendirmeye çalışan Türkiye`yi, sorumluluk sahibi bir ortak olarak görüyoruz" sözleriyle, çağdaş Türkiye deneyiminin, uygarlıklar arası diyaloğun gerekliliğini canlı tanığı olduğunu vurguladı.

Türkiye`nin sahip olduğu imkânları ve konumu itibariyle bölgenin güvenliği, istikrarı ve kalkınmasındaki temel rollerine dikkat çeken Kral Hamad, Türkiye`yi samimi olarak desteklediklerini belirtti.

Bahreyn Kralı ve Savunma Kuvveti Başkomutanı Hamad bin İsa El-Halife Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt`ı ziyaretinin ardından Türkiye'den ayrıldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı