KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Bahreyn'de

14.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Bahreyn'de


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El-Halife’nin davetlisi olarak bulunduğu Bahreyn’de temaslarına başladı.

Bahreyn Havalimanı’nda Bahreyn Kralı El-Halife tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül için, Gudaybia Sarayı’nda resmî karşılama töreni gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bahreyn Kralı El-Halife baş başa görüşmelerinin ardından heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Kral El-Halife huzurunda iki ülke arasında “Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı” ile “Turizm Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı” imzalandı.

Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmada, iki ülkenin tarihten gelen ve köklü temellere dayanan dostluk ve kardeşlik ilişkileri olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin, Bahreyn ile ilişkilerine çok önem verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, iki ülke ilişkilerinin siyaset, güvenlik ve ekonomi gibi çok geniş alanları kapsadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Kral El-Halife tarafından Gudaybia Sarayı’nda onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

Kaldığı otelde Veliaht Prensi Şeyh Salman bin Hamad bin İsa bin Salman El Halife’yi kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, Veliaht Prensi El Halife tarafından yapılan Bahreyn’in “Ekonomik Vizyon 2030” isimli kalkınma planının tanıtımını da izledi.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı