KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Tanzanya İle İlişkilerimizde Yeni Bir Sayfa Açılıyor"

23.02.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Tanzanya İle İlişkilerimizde Yeni Bir Sayfa Açılıyor"


Cumhurbaşkanı Gül ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Jakaya Kikwete Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirdikleri baş başa görüşmenin ardından, heyetler arası görüşmelere başkanlık ettiler. Türkiye ile Tanzanya arasında "Tarım Alanında Teknik, Bilimsel, Ekonomik ve Ticari İşbirliği Protokolü" imzalanmasından sonra ortak basın toplantısına geçildi.

Bölgeye Cumhurbaşkanı Düzeyinde İlk Ziyaret

Cumhurbaşkanı Gül, ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, ziyaretinin, Türkiye'den Bölgeye Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret olması bakımından önem taşıdığını ve Türkiye ile Tanzanya arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açıldığını söyledi.

 

 

"Tanzanya'da Siyasi İstikrarın Ekonomiye Katkıları Görülüyor"

Tanzanya'nın ekonomik gelişimini takdirle izlediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, siyasi istikrarın ekonomiye olumlu katkısının Tanzanya'da görüldüğünü, bunun diğer Afrika ülkelerine de örnek olmasını dileğini iletti.

"Tanzanya İle İş Birliğini Artırma Konusunda Kararlıyız"

Cumhurbaşkanı Gül, görüşmelerde iş birliği yapılabilecek alanlar üzerinde durulduğunu, Türkiye'nin, Tanzanya'da ticaret, yatırımlarının artırılması, turizm, tarım ve enerji alanlarında iş birliğini artırma kararlılığını Cumhurbaşkanı Kikwete'ye ilettiğini de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Kikwete'nin Doğu Afrika bölgesi ve kıta geneline ilişkin siyasi gelişmeler hakkında bilgi aktardığını bildiren Cumhurbaşkanı Gül, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi olarak, bu tür istişarelere ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

"İki Ülke Birbirini Tanıdıkça Ticaret Hacmi Daha da Artacak"

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi üyesi seçilmesine Tanzanya'nın verdiği destek için de teşekkür etti ve Türkiye ile Tanzanya arasındaki ticaret hacminin iki ülke birbirini tanıdıkça daha da artacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, görüşmeler sırasında Tanzanya Cumhurbaşkanı Kikwete'yi Türkiye'ye davet ettiğini de bildirdi.

Cumhurbaşkanı Kikwete'de ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti ve heyette Türk iş adamlarının da bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Darüsselam'daki temaslarını ardından Cumhurbaşkanı Gül, havaalanında Cumhurbaşkanı Kikwete tarafından resmî törenle uğurlandı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı