KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Türkiye, BM'de Afrika'nın Sesi Olacak"

21.02.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Türkiye, BM'de Afrika'nın Sesi Olacak"


Cumhurbaşkanı Gül, Kenya ziyaretinin ikinci gününde, Nairobi Ulusal Parkı'nı ziyaret etti. Parktaki hayvanat bahçesini gezen Cumhurbaşkanı Gül, evcilleştirilmiş çitaların bulunduğu kafese girdi. Eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte çitaları seven Cumhurbaşkanı Gül, çitalarla fotoğraf çektirdi. Cumhurbaşkanı Gül, hayvanat bahçesini gezen Kenyalı çocuklarla da yakından ilgilendi.

Daha sonra Kenya Başbakanı Raila Odinga'yı kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Odinga ile birlikte İş Forumu toplantısına katıldı.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Kenya arasındaki ilişkilerin daha ileri götürülmesi hakkında her konuda iş birliğinin geliştirilmesi kararı aldıklarını belirterek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin büyük bir artış göstererek 250 milyon dolara ulaştığını vurguladı ve Kenyalı iş adamlarının da Türkiye'de yatırım yapmasını istedi.

Gıda güvenliğinin tüm dünyanın sorunu olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, Dünya Gıda Programı'na, Kenya için 1 milyon dolar yatırdığını ve yardımlarının bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.

Afrika probleminin bütün insanlığın problemi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye, Birleşmiş Milletler'de Afrika'nın sesi olacaktır" dedi.

"Türkiye, Afrika Ülkeleri ile İlişkilerini Geliştirmek İstiyor"

İş Forumu'nun ardından Kenya Başbakanı Odinga ile bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Afrika ülkeleriyle siyasi ve ekonomik ilişkilerini geliştirmek ve Afrika'ya karşı sorumluluklarını yerine getirmek istediğini söyledi.

Türkiye'nin Afrika ülkelerinin büyük çoğunluğunun desteğiyle BM Güvenlik Konseyi Geçici Üyeliğine seçildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, "Orada Afrika'nın sesi olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) vasıtasıyla, sosyal konular başta olmak üzere, Afrika ülkelerinin kalkınmasına katkı sağlayabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül'e "Gesi Bağları"

Kenya'da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Gül, Ömeriye Vakfı okullarını ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, öğrenci yurtlarını dolaşarak okul hakkında yetkililerden bilgi aldı. Türkçe ve Fizik sınıflarını gezen Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilerle yakından ilgilenerek ders kitaplarını inceledi.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Türkçe sınıfındaki öğrencilerle Türkçe sohbet etti. Omar Abdullah isimli Kenyalı bir öğrenci, Cumhurbaşkanı Gül'e Kayseri türkülerinden olan "Gesi Bağları"nı söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, THY'nin Nairobi uçuşlarına başlaması nedeniyle düzenlenen resepsiyona da katıldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı