KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül’ün AKPM Temasları

25.01.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül’ün AKPM Temasları


Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, 2011 Genel Kurulu'nun Kış Oturumu'na konuk Devlet Başkanı sıfatıyla katılmak üzere Strazburg’da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genel Kurul’a hitap etmeden önce AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile ayrı ayrı görüştü.

Cumhurbaşkanı Gül, AKPM Başkanı Çavuşoğlu ile görüşmesinden sonra basına yaptığı açıklamada, AKPM'ye bir Türk milletvekilinin başkanlık yapmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kendisinin de yaklaşık 10 yıl boyunca AKPM üyeliği yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, demokrasinin, insan haklarının ve hukuk devletinin güçlenmesi ve yayılması için çalışan ve yaklaşık 800 milyon kişiye hitap eden Avrupa Konseyi'nin öneminin her zaman devam edeceğini belirtti.

“GÜVENLİK VE İSTİKRARIN KAFKASYA'DA GÜÇLENMESİNİ ARZU EDİYORUZ”

Ermeni ve Azeri gazetecilerin sorularını da cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, kendisinin Ermenistan'ı ziyaret eden ilk Türk Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatarak, güvenlik ve istikrarın Kafkasya'da yayılmasını ve güçlenmesini arzu ettiklerini vurguladı ve Kafkas ülkelerinin Avrupa Konseyi'nden elde edecekleri önemli değerler olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra AK Genel Sekreteri Jagland ile bir araya geldi. Görüşmede, Avrupa Konseyi'ndeki reform süreci, Türkiye'nin Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi dönem başkanlığı faaliyetleri ele alındı.

“ORTAK DEĞERLERİMİZ TÜM AVRUPA’DA GEÇERLİ”

Görüşmede, Genel Sekreter Jangland, Cumhurbaşkanı Gül’ün uzun yıllar AK’de görev yaptığını ve Konsey’in Cumhurbaşkanı Gül’ün evi gibi olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Gül de görüşmede, Ekim ayında kendisiyle Ankara’da bir araya geldiklerini ve tekrar Avrupa Konseyi’nde olmaktan memnun olduğunu belirtti. Jangland’ın genel sekreter olarak kuruma yeni bir heyecan getirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Avrupa Konseyi’nin çok önemi olduğunu ve bütün Avrupa'ya hitap ettiğini söyledi. “Hepimizin ortak değerleri Tüm Avrupa'da geçerli” diyen Cumhurbaşkanı Gül, bu değerlerin AK’nin hem var oluş sebebi, hem de sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı