KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"İlkeli Pozisyonumuz NATO'nun Prestijini Korudu"

20.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"İlkeli Pozisyonumuz NATO'nun Prestijini Korudu"

 

NATO Zirvesi’nin yapıldığı salondan ayrılırken soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye'nin temel ilkelerini savunan, prensipli bir tavır takındık. Kim ilkeli prensiplerle hareket ederse sonunda destek bulur” dedi.

“BÜTÜN BUNLAR TÜRKİYE VE ABD ARASINDAKİ YAKIN ÇALIŞMALARIN NETİCESİDİR”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Portekiz'in başkenti Lizbon'da NATO Zirvesi’nin yapıldığı salondan ayrılırken basın mensuplarının konuya ilişkin sorusu üzerine, “Türkiye'nin temel ilkelerini savunan, prensipli bir tavır takındık. Kim ilkeli prensiplerle hareket ederse sonunda destek bulur. İlkeli pozisyonumuz NATO'nun prestijini korudu, yıpranmasını engelledi. Herkes bunu gördü. Yani Türkiye aslında NATO'ya savunma örgütü olduğunu hatırlattı ve bir yanlış algılamayı önlemiş oldu. Bütün bunlar sadece Türkiye'nin değil, Türkiye ve ABD arasındaki yakın çalışmaların neticesidir. Bunu da burada söylemek isterim” dedi.

“TOPLANTILAR, FAYDALI VE VERİMLİ OLDU”

Cumhurbaşkanı Gül, zirvenin son gününde Afganistan ve Rusya ile ilgili yapılan toplantıların güzel geçtiğini belirterek, “Zirve sonucunda çıkan bildirilerin yayınlanmasında bizim de katkımız oldu ve neticede güzel sonuçlar ortaya çıktı. Tabii burada sadece NATO üyesi ülkelerin toplantısı olmadı. NATO'nun operasyonlarına katılan NATO ile iş birliği içinde olan ülkelerin devlet başkanları da buradaydı. Toplantılar, faydalı ve verimli oldu” dedi.

“HER KONUDA KARDEŞ AZERBAYCAN'A YARDIMCI OLURUZ”

ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı ikili görüşmede “terörü, zirvedeki konuları ve NATO-AB ilişkilerini” konuştuklarını aktaran Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycanlı bir basın mensubunun “Türkiye'nin NATO üyesi olarak Azerbaycan'a verebileceği katkılarla ilgili” sorusuna cevaben şöyle söyledi. “Biz her konuda kardeş Azerbaycan'a yardımcı oluruz. Bunları konuşarak iş birliği içinde yaparız.”

Lizbon’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, Ankara’ya hareket etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı