KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

NATO Zirvesi Lizbon'da Toplandı

19.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
NATO Zirvesi Lizbon'da Toplandı

 

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için Portekiz’in başkenti Lizbon’da bulunan Cumhurbaşkanı Gül, ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya gelerek bir süre görüştü.


Zirve Değerlendirmesi
Zirve Sonunda
Yaptığı Açıklama

İkili Görüşmeler

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bayan Gül, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için Portekiz’in başkenti Lizbon’da bulunuyor.

Karşılama
Zirve'den Görüntüler
Aile Fotoğrafı

Cumhurbaşkanı Gül, Lizbon Havalimanı’nda Türkiye’nin Lizbon Büyükelçisi Ali Kaya Savut tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Gül’ü karşılamak için düzenlenen resmî törende, Portekiz Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de hazır bulundu.

NATO liderlerini, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin düzenlendiği fuar alanına girişlerinde Portekiz Başbakanı Jose Sokrates, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ve eşi karşıladı.

Zirve salonuna giren liderler, toplantı öncesinde NATO misyonlarındaki askerlerini onurlandırmak, yaralanan ve hayatını kaybedenlere şükranlarını sunmak için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

ABD BAŞKANI OBAMA İLE GÖRÜŞME

Lizbon Zirvesi kapsamında, NATO üyesi 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanları ile Avrupa Birliği Başkanı Herman Van Rompuy ve Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'un da katıldığı çalışma oturumu sona erdikten sonra aile fotoğrafı çekildi.

Cumhurbaşkanı Gül ile ABD Başkanı Barack Obama aile fotoğrafının ardından bir araya gelerek bir süre görüştü. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Avustralya Başbakanı Julia Gillard'ı kabul etti.

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, zirveye katılan heyet başkanları onuruna bir çalışma yemeği verdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı