KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, NATO Zirvesi'nde

03.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Almanya`nın Baden-Baden kentinde, NATO üyesi devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren NATO Zirvesi, ittifakın 60. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen çalışma yemekleri ve konserle resmen başladı.

Almanya’nın Baden-Baden kentinde gerçekleştirilen resmî karşılama töreni ve resepsiyonun ardından Cumhurbaşkanı Gül, sanatçı Anne Sophie Mutter’in verdiği konseri izledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, zirve çerçevesinde düzenlenen konsere katılan devlet ve hükümet başkanlarını ve eşlerini bina girişinde karşıladı.

Daha sonra konuk devlet ve hükümet başkanları, Almanya Başbakanı Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, diğer yetkililer ve eşleri ile birlikte gruplar halinde fotoğraf çektirdi.

ABD Devlet Başkanı Barack Obama’nın da ilk defa katıldığı zirvede, ittifak üyesi 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanları, dışişleri bakanları ve savunma bakanları, ayrı çalışma yemeklerinde bir araya geldiler.

Zirvede İkinci Gün

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NATO Zirvesi’nin ikinci gününde temaslarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Gül sabah saatlerinde Strasbourg-Kehl Zirvesi’ne katılan liderlerle birlikte Almanya-Fransa sınırında bulunan Kehl Köprüsü’nün Almanya tarafından yürüyerek, köprünün orta noktasında Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile buluştu. İttifaka üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları, burada düzenlenen askerî törene katılmalarının ardından aile fotoğrafı çektirdi.

Zirve öncesi Cumhurbaşkanı Gül, ABD Başkanı Barack Obama ile ikili bir görüşme yaptı. Daha sonra Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen’in de katılımıyla üçlü bir görüşme gerçekleştirildi.

Zirvenin ikinci gününde NATO üyesi 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanları Kuzey Atlantik Konseyi toplantısı için Fransa`nın Strasbourg kentinde bir araya geldi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı