KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Büyük Devletler Sadece Diplomatlarıyla Değil, Kültürel Varlıklarıyla da Var Olurlar"

09.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Londra’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Gül, büyük devletlerin sadece diplomatlarıyla var olmayacağını, bunun yanında kültürel varlıklarıyla da var olduklarını söyledi.
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Londra’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. 

 

 

“LONDRA'NIN KALBİNDE BÖYLE BİR MERKEZİN AÇILMASI OLAĞANÜSTÜ ÖNEMLİ”

Cumhurbaşkanı Gül, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Yunus Emre Kültür Merkezi’nin açılmasıyla ilgili süreci çok yakından takip ettiğini ifade ederek, merkezin açılışında emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmasında, Londra'nın kalbinde böyle bir merkezin açılmasını “olağanüstü önemli” olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Gül, daha önce değişik ülkelerde açılan Yunus Emre Kültür merkezlerinde bulunduğunu da sözlerine ekledi. 

TÜRKİYE'NİN İKİ ÖNEMLİ DIŞ AÇILIMI

Cumhurbaşkanı Gül, son yıllarda Türkiye'nin iki önemli dış açılımı olduğunu; bunlardan birinin Yunus Emre Kültür merkezleri, diğerinin de TİKA’nın faaliyetleri olduğunu ve bu iki kurumun Türkiye'ye büyük prestij kazandırdığına inandığını belirtti. Yunus Emre Kültür merkezlerinin kurulması fikrinin eski Kültür Bakanı Atilla Koç’a ait olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, önümüzdeki günlerde Şam’da, Brüksel’de ve Tokyo’da yeni merkezler açılacağını söyledi. 

“BU MERKEZ, İNGİLTERE'DEKİ 400 BİN TÜRK'ÜN EVİ OLACAK” 

Cumhurbaşkanı Gül, büyük devletlerin sadece diplomatlarıyla var olmayacağını, bunun yanında kültürel varlıklarıyla da var olduklarını söyledi.  British Council’in İstanbul’da güzel çalışmalar yaptığını, kendisinin de bu çalışmalardan faydalandığını aktardı. Yunus Emre Kültür Merkezi’nin İngiltere'deki 400 bin Türk'ün evi olacağını, çalışmalarından birçok kişinin faydalanacağını olan inancını da dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, bu merkezde birçok kişinin Türkçe öğreneceğini, ayrıca Türk kültürüne ilişkin birçok çalışma yapılacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının sonunda British Council ile Yunus Emre Kültür merkezleri arasında yapılan iş birliği anlaşmasının önemine de işaret etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı