KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Türklerin Kalbinde Bosna Hersek'in Yeri Ayrı"

02.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Saraybosna'daki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde, Anadolu Ajansı Ödüllü Fotoğrafları Sergisi'nin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Bosna Hersek arasında büyük bir dayanışma olduğunu belirtti.

Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Haris Silajdzic tarafından onuruna verilen resmî akşam yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’ne gitti. Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde Anadolu Ajansı ile FENA arasındaki anlaşmanın imza töreni ile Anadolu Ajansı Saraybosna Temsilciliği’nin açılışı dolayısıyla düzenlenen Anadolu Ajansı Ödüllü Fotoğrafları Sergisi’nin açılışına katıldılar.

YUNUS EMRE TÜRK KÜLTÜR MERKEZLERİNİN GÖREVLERİ

Serginin açılışında yaptığı konuşmada, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi binasının açılışını yıllar önce kendisinin yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, Türklerin kalbinde ayrı bir yeri olan, ortak kültür ve tarihi bulunan Bosna Hersek ile Türkiye arasında büyük bir dayanışma olduğunu ifade ederek, “Siyaset, güvenlik alanları, ekonomik alan, kültür ve eğitim. Kültür ve eğitim söz konusu olunca işte bu içinde bulunduğumuz merkez, çok önemli görevler yapacaktır. Ortak kültürümüzü canlı tutmak, yeni nesillere aktarmak, tarihî güzelliklerini yeni nesillere öğretmek, yine bu merkezin görevleri içinde olacaktır. Ayrıca şüphesiz ki Türkçe'yi öğretmek önemli bir görev olacaktır” dedi.

YUNUS EMRE VAKFI, ORTA DOĞU VE ORTA ASYA'DA DA FAAL OLACAK

Balkanlarda da zaten faal olan Yunus Emre Vakfı’nın, Orta Doğu ve Orta Asya'da da faal olma hedefinin bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Yakında Kahire'de, Şam'da, Londra'da, Berlin'de, buralarda en güzel imkânlar ve binalarda faaliyete geçecek. Aslında burada yapılacak çalışmalarla bahsettiğim ülkeler arasında en sağlam ve sürekli bağlar kurulacaktır” dedi. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Anadolu Ajansı’nın ödüllü 59 fotoğrafının yer aldığı serginin açılışını yaparak, incelemelerde bulundu.

 

Saraybosna - Yunus Emre Kültür Merkezi

Saraybosna - Yunus Emre Kültür Merkezi

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı