"Türkiye, Dünyadaki Değişimleri Şekillendiren Bir Ülke Olarak Daima Yükselecektir"

29.10.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Türkiye, Dünyadaki Değişimleri Şekillendiren Bir Ülke Olarak Daima Yükselecektir"

 

Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir'de gerçekleştirilen ilk törenin ardından, TBMM'de kutlamaları kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla tören birliklerini selamladı ve geçit törenini izledi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıl dönümü nedeniyle ilk tören Anıtkabir'de gerçekleştirildi. Anıtkabir'deki törenin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geçen Cumhurbaşkanı Gül, burada kutlamaları kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Atatürk Kültür Merkezi tören alanına geçerek vatandaşlar ile tören birliklerini selamladı ve geçit törenini izledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anıtkabir'de mozoleye çelenk koyarak Büyük Önder Atatürk`ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu ve Misak-ı Millî Kulesi'nde bulunan şeref defterine şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87. yıl dönümünde, yarınlarına güvenle bakan büyük bir milletin evlatları olarak huzurunuzdayız.

Bugün demokratik, modern, güçlü, gelişmiş, dünyada aktif rol oynayan bir ülke konumuna ulaşmanın gururunu yaşıyoruz.

Ülkemizi gösterdiğiniz hedef doğrultusunda geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye, dünyadaki değişimleri şekillendiren bir ülke olarak daima yükselecektir.

Milletimiz, bu süreçte Cumhuriyet'in temel değerlerini korumaya ve demokratik gelişimimizi sürdürmeye kararlıdır.

Cumhuriyet Bayramı'nda millet olarak aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, size, minnet duygularımızla birlikte şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE CUMHURİYET RESEPSİYONU

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıl dönümü nedeniyle Çankaya Köşkü'nde akşam bir resepsiyon verdi. Cumhurbaşkanı Gül, resepsiyonda basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, “Türkiye'nin bütün gerçeği burada. Bütün farklılıkları, bütün renkleri burada. Türkiye'nin realitesi burada. Türkiye burada” ifadelerini kullandı.

Resepsiyondan Kareler

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı