KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Cumhuriyet, Heyecanla ve Şevkle Çalışan Bir Neslin Armağanıdır"

28.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhuriyetin kuruluşunun 86. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin, Atatürk'ün önderliğinde heyecan ve şevkle çalışan bir neslin bugünkü nesillere armağanı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül mesajında, Cumhuriyetin, Atatürk'ün önderliğinde milletimizin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eser olduğunu vurgulayarak, bu eserin, büyük bir vizyonla daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin bugünkü nesillere armağanı olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin kuruluş felsefesinin temelinde muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefinin bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, ülkemizin bu hedefi yakalama sürecinde, ekonomik-sosyal kalkınma ve halkın refahını sağlama hamlelerini; demokratik tutum ve davranışları her alanda hayata geçirme gayretleriyle birlikte yürütme kararlılığında olduğunu söyledi.

"Müreffeh, Hür ve Demokratik Bir Türkiye"

Cumhurbaşkanı Gül, ülkemizin modernleşme sürecinin bu anlayışla devam ettirildiğini, herkesin huzur içinde yaşadığı müreffeh, hür ve demokratik bir Türkiye'ye ulaşmak için büyük özveri gösterildiğini aktardı.

Türkiye'nin, demokrasinin standartlarını yükselterek, sosyal ve kültürel farklılıklarını koruyup geliştirmeyi, birliğini, huzur ve kardeşlik ortamını güçlendirmeyi, tüm vatandaşlarının ülke kalkınmasına katkıda bulunmalarını sağlamayı amaçladığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, farklılıkların, zenginlik olarak görülmesinin, demokrasimizi olduğu gibi, ülkemizin varlığını da güçlendireceğini ifade etti.

"Türkiye, Toplumun Tüm Kesimlerinin Katkılarıyla Daha da Güçlenecek"

Cumhurbaşkanı Gül mesajında, ayrımcılığın olmadığı, barış ve kardeşlik içinde, özgürlük ve demokrasi içinde yaşayan bir Türkiye'nin, toplumun tüm kesimlerinin katkı ve çabalarıyla daha da güçleneceğine olan inancını dile getirdi.

"Bu Ülkede Yaşayan Herkes, Vatandaş Olarak Eşit Haklara Sahiptir"

Ülkemizin tüm farklılıklarıyla, zenginlikleriyle, değerleriyle bir bütün olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, bu ülkede yaşayan herkesin, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olarak eşit haklara sahip bulunduğunu ve herkesin gelecek korkusu olmadan, insan gibi yaşama ve kendini geliştirme hakkına sahip olduğunu belirtti.

Mesajında, "Türkiye, barış ve huzur ortamının pekişmesi için iyi niyetle ve sabırla gayret gösterirken, terörle mücadelesini de en güçlü ve kararlı bir şekilde devam ettirecektir" diyen Cumhurbaşkanı Gül, siyaset üstü konuların günlük tartışmalara alet edilmemesi, herkesin, iyi niyetli gayretleri istismar eden, provokatif ve ölçüsüz davranışlardan kaçınmasının önemini de vurguladı.

"Türkiye, Çevresine İstikrar Yayan Bir Ülke"

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin enerjisini artık boşa harcamayarak, halkının, vatandaşlarının mutluluğu ve refahı için, ülkenin topyekûn kalkınması için harcayacağını da sözlerine ekleyerek, Türkiye'nin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak, gelişmiş demokrasisi, dinamik ekonomisi, güçlü ordusu ve diplomasisiyle, çevresine istikrar yayan bir ülke haline geldiğini söyledi.

"Cumhuriyetin 100. Yılı İçin Konulan Hedeflere Ulaşılacak"

Ülkemizin, bölgesel ve uluslararası problemleri, diyalog, karşılıklı güven ve saygıyla çözmesini ve iş birliğini geliştirme konusunda izlediği politikaların tüm dünyada takdir topladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, bu başarıların, Cumhuriyetin 100. yılı için konulan hedeflere ulaşılacağı inancını da güçlendirdiğini aktardı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı