KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Cumhuriyetimiz Bugün İlk Günkü Gibi Vakur ve Sağlamdır"

28.10.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Gül mesajında, "Cumhuriyetimiz, temelindeki harcı oluşturan millî irademiz ve miras aldığı tarihî hasletlerimiz sayesinde, bugün ilk günkü gibi vakur ve sağlamdır" ifadesini kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin seksen beşinci yaşında da modern, demokratik ve hür bir devlet olarak ilerleyişine devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin bugün, çoğulcu demokrasisi, dinamik ekonomisi ve kültürel çeşitliliğiyle sadece halkını rahat ettiren değil, dünyada da itibar ve revaç gören bir ülke konumunda olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeliğine seçilmiş olmasını da bu durumun yansımalarından biri olarak değerlendirdi.

"Türkiye Cumhuriyeti Mücadelesinden Muzaffer Çıkacaktır"

Cumhurbaşkanı Gül mesajında "1923'ten bu yana birçok kez gördüğümüz gibi, Cumhuriyetimizin her atılımının, kimi zaman terörist, kimi zaman fanatik, kimi zaman da menfaatperestlerle engellenmek istenebileceğini bilmeliyiz. Ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin, başta yüce milleti, kahraman ordusu ve tüm güvenlik güçleriyle, her zaman olduğu gibi, bunlarla mücadelesinden muzaffer çıkacağından şüphe etmemeliyiz" ifadesini kullandı.

Bölünmez bütünlüğünü, milletin birlik ve beraberliğini tehdit eden teröre karşı Türkiye'nin uzun soluklu bir mücadele yürüttüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, milletimizin ve bütün kurumlarımızın bu mücadelede güvenlik güçlerimize olan güven ve desteğinin tam olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül bu süreçte, tahrik ve provokasyonlarla ayrılık yaratmak isteyenlere karşı durulmasının, vatandaşlarımızın birbirine daha çok kenetlenmesinin, birlik ve beraberliğin her şart altında büyük bir itinayla korunmasının önemini de vurguladı.

"Cumhuriyetimizi Yüceltmek Bir Bayrak Yarışıdır"

Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünün 15 yıl sonra kutlanacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, cumhuriyetin 100. yılında demokrasinin daha da mükemmel, daha da saydam hale geleceğine, ekonomik, bilimsel ve kültürel hayatın çok daha canlı, ilerlemiş ve dinamik düzeyde olacağına ilişkin inancını dile getirdi.

Herkesi, konulan hedeflerin gerektirdiği yönde azimle çalışmaya davet eden Cumhurbaşkanı Gül, "Cumhuriyetimizi yüceltmenin bir bayrak yarışı olduğunu daima akılda tutmalıyız" dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı