KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'ün Japon Misafirleri

01.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Japon Wakayama Bölgesi Valisi Yoshinobu Nisaka ve Kushimoto Belediye Başkanı Katsumasa Tashima ile beraberlerindeki heyeti Tarabya Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Japon Wakayama Bölgesi Valisi Yoshinobu Nisaka ve Kushimoto Belediye Başkanı Katsumasa Tashima ile beraberlerindeki heyeti Tarabya Köşkü'nde kabul etti.

Kabulde, 3 Haziran’ın Ertuğrul Firkateyni’nin batışının 120. Yıl dönümü olduğunu ve anma etkinliklerinin Türkiye ayağına katılmak üzere ülkemize geldiklerini ifade eden Japon heyet üyeleri, 2 Eylül’de, 180 kişilik bir grupla anma törenine katılmak üzere Kushimoto’nun kardeş şehri Mersin’e geçeceklerini söylediler.

Heyet üyeleri ayrıca, gerek Ertuğrul faciası, gerek 1985 yılında İran-Irak savaşı sırasında Tahran’daki Japon vatandaşlarının tahliyesi sırasında Türkiye’nin yardımlarının, Türk-Japon dostluğunun güçlenmesini sağladığını ve Japon halkının hafızasında yer eden olaylar olduğunu belirterek, şükran duygularını ifade ettiler.

Cumhurbaşkanı Gül de kabulde, Japonya ziyareti sırasında gösterilen yakınlık ve misafirperverlik ile Türk şehitliğinde yapılan törenin hafızasında tazeliğini koruduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Japon Prens Mikasa ile açılışını yaptıkları Türkiye’deki Japon yılı çerçevesinde yoğun kültürel etkinliklerin sürdüğünü belirtti.

Turizm ilişkilerinin geliştirilmesi için THY’den İstanbul-Wakayama seferlerinin arttırılmasını istediklerini belirten Japon heyet üyeleri ayrıca, Ertuğrul faciasıyla ilgili bir film çekmek istediklerini de kaydettiler.

Cumhurbaşkanı Gül de bu projenin hayata geçirilmesi için gereken her türlü desteğin verilebileceğini ifade etti.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı