KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Japonya`ya Gitti

03.06.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Japonya`ya Gitti


Diplomatik ilişkilerin kurulduğu 1924 yılından bu yana Türkiye ile Japonya arasında ilk kez devlet başkanı düzeyinde gerçekleşen resmî ziyarete Devlet Bakanları Mehmet Şimşek ve Kürşat Tüzmen`in yanı sıra TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, çok sayıda üst düzey bürokrat ve iş adamı eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Gül Japonya`ya hareketinden önce basına yaptığı açıklamada, ziyaretin tarihî niteliğine dikkat çekerek, Japonya ile 19. yüzyıldan bu yana dostluk ilişkileri yürütüldüğünü hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, aynı demokratik ideal ve çağdaş değerleri paylaşan iki ülkenin, uluslararası alanda dünya meselelerine benzer yaklaşımlara sahip olmalarının ilişkileri başta siyasî, ekonomik ve kültürel olmak üzere her alanda geliştirmek ve çeşitlendirmek için gayet müsait bir zemin oluşturduğunu ifade etti.

Japon İmparatoru Akihito ve eşi İmparatoriçe Michiko`yu ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Gül ziyaret kapsamında Başbakan Fukuda, Üst Meclis Başkanı Eda ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kono ile görüşmelerde bulunacak. Türkiye`de yatırımları bulunan Japon şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle de bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Tokyo`da İş Forumu ile Osaka`da düzenlenecek Yatırım Forumu toplantılarına katılacak. Yapılacak görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra uluslararası ve bölgesel konular değerlendirilecek.

Türkiye-Japonya Parlamentolar arası Dostluk Grupları üyeleri, "2010 Türkiye`de Japonya Yılı" Komitesi Başkanı ve üyelerini de kabul edecek olan Cumhurbaşkanı Gül, 7 Haziran 2008 günü Kushimoto şehrine geçerek Türk Müzesi ve Ertuğrul Şehitlik Anıtı`nda denizciler için düzenlenecek anma törenine katılacak.

Cumhurbaşkanı Gül, Osaka`daki temaslarının ardından 8 Haziran`da Türkiye`ye dönecek.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı