KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Gençlik Temsilcileri Çankaya Köşkü'nde

19.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

19 Mayıs Stadyumu’nda gençlerin sergilediği güzel gösterileri gurur duyarak izlerken geleceğe olan ümidinin ve güveninin arttığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye Cumhuriyeti sağlam temeller üzerinde yükseliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve beraberindeki “28. Gençlik Haftası” kutlamalarına katılan Gençlik Temsilcileri Grubu’nu Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

 

 

23 NİSAN ÇOCUKLARA, 19 MAYIS GENÇLERE ARMAĞAN

KKTC’den ve 81 ilden gelen gençlik grubu ile çalışanlar ve engellileri temsil eden gençleri kabulünde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, 91 yıl önce atılan adımın sadece bölgemizde değil, tüm dünyada çok büyük değişiklik yarattığını belirtti. Yeni bir Türkiye’nin kurulduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin çevresine istikrar getirdiğini ve geçen 91 yıl içerisinde çok büyük başarılar elde ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara, 19 Mayıs’ı da gençlere armağan ettiğini hatırlatarak, gençlerin, 19 Mayıs’ın anlamını, önemini ve tarihimizi çok iyi bilmeleri gerektiğini vurguladı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNDE YÜKSELİYOR”

Sabah 19 Mayıs Stadyumu’nda gençlerin sergilediği güzel gösterileri gurur duyarak izlerken geleceğe olan ümidinin ve güveninin arttığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye Cumhuriyeti sağlam temeller üzerinde yükseliyor ve giderek bölgemizin ve dünyanın en çok dikkati çeken ülkesi haline geliyor” dedi. Bundan birkaç yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünün kutlanacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, artık ülkemizde her şeyin sağlam temeller üzerinde olduğunu, hukukun, siyasetin, demokrasinin, ekonominin, silahlı kuvvetlerin ve güvenlik güçlerinin dünyaya örnek olacak düzeye geldiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin büyüklüğünü herkesin takdir ve ibretle izlediğini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi bize düşen Türkiye’yi daha güçlü yapmak, bütün vatandaşlarımızı daha müreffeh, zengin, mesut ve mutlu yapmak. Türkiye’nin geleceğini esas yapacak olanlar da sizler olduğunuz için, sizler için de çok uğraşılıyor. Türkiye bütçesinde en büyük kalem eğitime gidiyor, yani gençlere, sizlere harcanıyor.”

Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenlerin esas yatırımın gençlere yapılması gerektiğinin farkında olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, gençlere hayata hazır olmaları ve gelecekte yapacakları işler için iyi yetişmeleri çağrısında bulunarak, “Şimdi sizin öğrenme çağınız, bu çağı boşa geçirmeyin” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, eskiden mesleklerin kızlar ve erkekler için ayrıldığını, günümüzde bunun değiştiğini belirterek, her ne meslekte olurlarsa olsunlar gençlerin işlerini en iyi şekilde yapmalarını istedi.

“TÜRKİYE’DE FIRSAT EŞİTLİĞİNİN OLMASI SEVİNDİRİCİ”

Konuşmasında, Türkiye’de fırsat eşitliğinin bulunmasının da sevinilecek bir durum olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Bugün ben çalışacağım, ben okuyacağım, ben şu işte azimliyim ama imkân yok’ demek artık doğru değildir. Varsa öyle olanlar ulaşsın bize” şeklinde konuştu. Gençlerin başarılı olmak zorunda olduklarını ve devletin onları desteklediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, gençlerin yıllarını boşa harcamamaları, çok okumaları, öğrenmeleri, içe kapalı olmamaları ve bilgisayardan faydalanmaları gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında yabancı dil öğrenmenin önemine de işaret ederken, önce Türkçenin, kendi kültürümüz, tarihimiz ve edebiyatımızın iyi bilinmesi gerektiğine dikkat çekti.

“KENDİNİZİ HAYATA İYİ HAZIRLAYIN”

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının sonunda gençlere “Kendinizi hayata iyi hazırlayın. Bunun için önünüzde çok fırsat var, bu fırsatları da en iyi şekilde değerlendirin. Siz kendinizi hayata ne kadar iyi hazırlarsanız Türkiye’nin geleceği de o kadar iyi olacaktır. Siz ne kadar sağlam, bilgili, ahlaklı; ülkenize, vatanınıza, milletinize bağlı olursanız, bizim geleceğe güvenimiz o kadar artacaktır. Siz ne kadar çok dünyayı takip ederseniz, olup bitenlere vâkıf olursanız, biz o kadar çok kendimize güven duyacağız ki, gelecek nesillerimiz Türkiye’yi çok daha yüceltecekler, insanlığa katkı sağlayacaklar diye” şeklinde seslendi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı