KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Çankaya Köşkü'nde 19 Mayıs Kutlaması

19.05.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde, öğleden sonra da Çankaya Köşkü'nde, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile 27. Gençlik Haftası kutlamalarına katılacak gençlik temsilcilerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, kabulde yaptığı konuşmada, 81 vilayetten ve yavru vatandan gelen gençlerimizin temsilcilerini bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 19 Mayıs'ın önemine dikkat çekti.

Atatürk'ün Samsun'a çıktığı gün olmasının yanında, tarihî açıdan değerlendirildiğinde 19 Mayıs'ın büyük bir olay olduğunu, tarihte yeni sayfa açtığını, başka ülkelere de örnek olduğunu vurguladı. Bu sene 19 Mayıs'ın 90. Yıl dönümü olmasının daha farklı bir coşku yarattığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, bir ülkenin geleceğinin genç nesillerin elinde olduğunu gören Atatürk'ün bu bayramı gençlere armağan ettiğini kaydetti.

 

             

             

         

 

"Kendi Değerlerimiz Yanında Dünyadaki Değerleri de Tanıyın"

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında, gençlerimizin bilgili, ufku açık olmalarının yanında, kendi değerlerimizi de bilmeleri, ama dünyadaki başka değerleri de tanıyarak yetişmeleri halinde çok güçlü olacaklarını hatırlattı. Devletimize de çok büyük görev düştüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, eksikliklerin süratle düzeltileceğinin altını çizdi.

Gençlere, çok çalışmaları, en iyi olmak için yarış içerisinde olmaları, boşa vakit geçirmemeleri, kütüphanelere gitmeleri, bilgisayardan yararlanmaları, kitap ve gazete okumaları, öğretmenlerini en iyi şekilde dinlemeleri, sınıf geçmeyi yeterli görmemeleri çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Gül, gençlerden Türk tarihini çok iyi bilmelerini, Türk ve dünya yazarlarını tanımalarını ve lisan öğrenmelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Unutmayın ki, Türkiye'yi güçlü yapmanız için sizin iyi öğretmenler, iyi mühendisler, iyi doktorlar, iyi mimarlar, iyi bilim adamları olmanız gerekiyor. Sadece bunlar da yetmez. İyi sporcular, iyi kültür adamları, iyi şairler, iyi edebiyatçılar, iyi müzisyenler olmanız, kültürün bütün alanlarında büyük başarılar göstermeniz gerekiyor. Bütün bunları gerçekleştirebilmeniz için sizden beklentimiz, bu en güzel çağlarınızı boşa geçirmemeniz, değerlendirmeniz. Bugün okumanız gerekenleri okumadan hayata atılırsanız, temelleriniz de çok sağlam olmamış olur" dedi.

"Yaptığınız İşi İyi Yapın"

Cumhurbaşkanı Gül, okumadan hayata atılan gençlerimizin de, -hangi iş olursa olsun- yaptıkları işi iyi yaparlarsa, çok başarılı olacaklarını sözlerine ekledi.

Engelli gençlerimizin eğitiminin de çok önemli olduğunu belirterek, "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyasına atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Gül, engelli gençlerimiz için de fırsatlar bulunduğunu, onların da büyük bir gayretle hayatlarında mutlu ve başarılı olmak için çalıştıklarını kaydetti.

Büyük Atatürk'ün armağanı olan bugünün, gençlerden beklentileri bir kez daha hatırlatma günü olduğu düşüncesini aktaran Cumhurbaşkanı Gül, gençlerin bugün dile getirilen bütün bu fikirleri, daha sonra da arkadaşlarıyla paylaşmalarını istedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı