KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC’de törenlerle kutlanıyor.

 

Anıtkabir’de Tören

 

19 Mayıs Stadyumu’nda Düzenlenen Tören

 

Bayram dolayısıyla ilk tören Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığındaki devlet erkanının katılımıyla Anıtkabir’de gerçekleştirildi. Anıtkabir’de mozoleye çelenk koyan Cumhurbaşkanı Gül, Büyük Önder Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu ve Misak-ı Millî Kulesine geçerek Şeref Defteri’ni imzaladı. Cumhurbaşkanı Gül deftere şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, Samsun’a çıkarak millî mücadeleyi başlattığınız bu anlamlı günde, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma gayretlerini sürdürmenin ve gösterdiğiniz hedeflere ilerlemenin huzur ve gururuyla karşınızdayız.

Türkiye Cumhuriyeti, bulunduğu coğrafyada bir istikrar ve güç sembolü olarak gelişimini sürdürmekte, “Yurtta sulh, cihanda sulh” direktifiniz doğrultusunda dünya barışına değerli katkılarda bulunmaktadır.

Varlığımızın ve yarınlarımızın teminatı Türk Gençliğini, yüksek ideallerinizi gerçekleştirebilecek eğitim ve donanımla yetiştiriyoruz. Gençlerimize armağanınız olan millî bayramımızda, sizi saygıyla, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz Şad Olsun!”

Anıtkabir ziyaretinin ardından, 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenen törene katılan ve gösterileri izleyen Cumhurbaşkanı Gül’e, Samsun ve Selanik’ten getirilen bayrak ile toprak sunuldu.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı