KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

21 Yıl Sonra Ankara Garı'nda Bir Cumhurbaşkanı

06.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Ankara’dan Eskişehir`e hareket eden Cumhurbaşkanı Gül’ün seyahati 21 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilen ilk tren seyahati özelliği taşıyor. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Ankara’dan Eskişehir`e gitti.

Ankara Garı’na gelişinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül`ü, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Valisi Kemal Önal ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman karşıladı.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, treninin hareketinden önce Cumhurbaşkanı Gül`e hızlı tren maketi hediye etti. Trenin makinist kabinine binen Cumhurbaşkanı Gül, YHT’yi hareket ettirdi.

 

 

ESKİŞEHİR PROGRAMI

Eskişehir’de ilk olarak Yunus Emre`nin kabrini ziyaret eden ve Yunus Emre`yi Anma Törenleri`ne katılan Cumhurbaşkanı Gül, Valiliği ve Belediye`yi ziyaret ettikten sonra iş adamları ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, temasları çerçevesinde, Anadolu Üniversitesi`ni, Garnizon Komutanlığı`nı, Teknoloji Geliştirme Bölgesi`ni ziyaret ettikten sonra Osmangazi Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi`nin açılışını yaptı.

Eskişehir Ekonomi Platformu ve Beyaz Altın Türkiye Girişimcilik Ödül Töreni`ne de katılan Cumhurbaşkanı Gül aynı gün yine YHT ile Ankara`ya döndü.

Cumhurbaşkanı Gül’ün YHT ile seyahati, 21 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilen ilk tren seyahati olması bakımından özellik taşıyor.

Ankara Garı`nın girişine ``21 Yıl Sonra Cumhurbaşkanımız Ankara Garı`nda`` yazılı pankart asıldığı görüldü.

 

Ankara-Eskişehir Hızlı Tren Hattı

Ankara-Eskişehir Hızlı Tren Hattı, Ankara-İstanbul arasındaki mevcut hattan bağımsız 250 km/saat hıza uygun, tamamı elektrikli, sinyalli yeni çift hatlı hızlı demiryolu yapımını içermektedir. Yüksek Hızlı Tren İşletmeciliği 13 Mart 2009 tarihinde, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesinin birinci etabı olan Ankara-Eskişehir-Ankara arasında başlamıştır. Ankara-Eskişehir arası 1 saat 30 dakika olup, hatta 01 Eylül 2009’dan itibaren günde 15 tren sefer yapmaktadır.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı