KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Ankara Güçlenince Anadolu'nun Merkezi de Güçlenir"

17.12.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Ankara Güçlenince Anadolu'nun Merkezi de Güçlenir"

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten belediyenin faaliyetleri ve projelerine ilişkin bilgi aldı ve Ankara hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Gül ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, uzun zamandır Türkiye'nin dört yanındaki illeri ziyaret ettiğini ve buralarda incelemelerde bulunduğunu belirterek, “Ankara'da yaşadığımız için ‘yaşadığımız yer, nasılsa hep beraberiz’ diye bu ziyaretleri genelde yapmayız. En yakınlar en uzak gibi kalıyor” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Samanpazarı


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına daha önce hiç gelmediğini ancak, Ankara Valiliği'ni yaz aylarında ziyaret ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, bu ziyareti gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkent olarak Ankara'nın birçok şeye ev sahipliği yaptığını, bundan dolayı da ayrı bir özellik taşıdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, Ankara güçlendiğinde Anadolu'nun merkezinin de güçlendiğini ifade etti.



“BÜYÜK ŞEHİRLERİN PROBLEMLERİ VE GELECEKLERİ DE BÜYÜKTÜR”

Cumhurbaşkanı Gül, başkent Ankara'nın sanat ve bilimsel faaliyetlerde öncelikli bir il olduğunu, şehrin ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması gerektiğini söyleyerek şehir imarıyla ilgili projelerin büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Gül, Ankara’nın, başkent olarak her türlü titizliğe ve itinaya layık bir şehir olduğunu kaydederek, “Bütün misafirlerin geldiği, yerli, yabancı devlet adamlarının havaalanına indikten sonra Cumhurbaşkanı'ndan hükümetle yaptıkları bütün ziyaretlere kadar, Türkiye ile ilgili ilk intibalarını elde ettikleri şehirdir. O bakımdan bu şehrimize göz bebeğimiz gibi bakmamız gerekir. Başkentler nasıl olacaksa Ankara'nın da öyle olması gerekir. Büyük projelerin yapıldığını görüyorum; yolların, köprülerin, metronun, ama büyük projeler olunca bunların büyük meseleleri, büyük problemleri de oluyor. Büyük şehirlerin büyük problemleri vardır ama büyük gelecekleri de vardır” dedi.

“ANKARA YEŞİL BİR KENT OLDU”

Ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Gül'e, Ankara'yı havadan tasvir eden yağlıboya bir tablo hediye edildi. Yeşillikler içindeki bu tabloyu çok beğendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Bunu gören ‘Ankara ne kadar yemyeşil’ der. Ankara gerçekten de yeşil bir kent oldu” dedi.

ESNAFLA SOHBET

Cumhurbaşkanı Gül, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinin ardından Samanpazarı'nda bulunan Ahielvan Camii'nde Cuma Namazı kıldı. Daha sonra restorasyon çalışmaları tamamlanan Samanpazarı’nı gezen Cumhurbaşkanı Gül, esnafla bir süre sohbet etti. Bu sırada Cumhurbaşkanı Gül’e bir topaç hediye edildi. Cumhurbaşkanı Gül, burada bulunan bir esnaf lokantasına girerek köfte-ekmek yedi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı