KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 90. Yıl Dönümü

27.12.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 90. yıl dönümü çerçevesinde restore edilen Valilik Binası’nın açılışını yaptı.

Törende yaptığı konuşmada, geçen senelerde bu toplantının Cumhurbaşkanlığı makamında yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, bu görüşmelerde Büyük Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 90. yıl merasiminin vilayet binası önünde yapılmasını istediğini belirtti ve başta Ankara Valiliği olmak üzere çalışmaların bugüne yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Gül, 90 yıl önce bugün Büyük Atatürk’ün yerleşmesiyle bu binanın Milli Mücadelenin ve Cumhuriyetin kuruluşunun kalbi olduğunu vurguladı.

 

 

Ulus ve Çevresinin Önemi

İstiklal Savaşı kazanılıp, Cumhuriyet kurulup, yeni dönem başladığında Ulus ve çevresinin millî kimliğimizin oluşmasında önemli fonksiyonlar gördüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, “Ankara’nın gerçek ruhunun burada attığına hep beraber şahit oluyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, restore edilen Vilayet Binası’nın Ankara’nın tarihinin ne kadar eski olduğunu gösterdiğine de işaret ederek, daha sonra yapılan ve tarihî eserleri gölgeleyen binaların yıkılarak, en kısa sürede bu çevrenin, eserlerin hakkının verilmesini istedi.

“Ankara’nın, Türkiye’nin Kimliği Ortaya Çıksın”

“Yoldan geçerken Eski Meclis, Ankara Palas, Sıhhiye, Gençlik Parkı’na inene kadar sağlı sollu o güzel mimari ortaya çıksın, Ankara’nın kimliği, Türkiye’nin kimliği, ruhumuz gözüksün” diyen Cumhurbaşkanı Gül, bununla başta Ankaralılar olmak üzere herkesin gurur duyacağını söyledi.

Valilerin gittikleri yerlerde devleti temsil ettiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, özellikle son 30 yıl içinde Anadolu’nun bazı şehirlerinde yapılan vilayet binalarının bu önemi yansıtmadığına dikkat çekerek, bunların da çevresiyle, içiyle gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Açılışın ardından binada incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, çıkışta 74. Büyük Atatürk Koşusu’nda dereceye girenlere ödüllerini verdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı