KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'den Kaymakamlara: "Adil Olun, Tüm Vatandaşları Kucaklayın"

26.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamların herkesi kucaklamaları gerektiğini belirterek, “Vatandaşa sahip çıktığınızı gösterdiğiniz andan itibaren, vatandaşın da sizi nasıl sahiplendiğini hissedeceksiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve görevlerine yeni atanan 55 kaymakamı Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşmada, zor ve uzun bir dönemden sonra kaymakamlık unvanını almaları ve göreve başlıyor olmalarının onlar için büyük bir gurur olduğuna işaret ederek, kaymakamları tebrik etti ve başarılar diledi. Kaymakamları ilk kabulü olmadığını hatırlatan ve onlara özel önem verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamlığın, mülki idare amirliğinin kamu yönetiminin temellerinden biri ve tam bir kariyer mesleği olduğunu belirtti.

 

 

“KAMU YÖNETİMİNİN EN TEMEL DİREKLERİNDEN BİRİSİNİZ”

Cumhurbaşkanı Gül, devletin güçlü, başarılı olması ve çağdaş ülkelerin ilerisine geçmesi için yapılacak tüm çalışmalarda kaymakamların temel önemli görevleri olduğunu belirterek, “Gittiğiniz yerlerde siz devleti ve hükümeti temsil ediyorsunuz. Onun için kamu yönetiminin en temel direklerinden birisiniz. Kaymakam olarak başlıyorsunuz, vali oluyorsunuz, devlette önemli görevlerde bulunuyorsunuz. Sizlerin arasından yetişenler devletin birçok kurumlarında, çok önemli görevler yapıyorlar. Cumhurbaşkanlığında da üç senedir değerli arkadaşlarınızla beraber çalışıyoruz ve hepsinin performansını da görüyorum” dedi.

“GİTTİĞİNİZ YERDE TOPLUMA LİDERLİK YAPMALISINIZ”

Kaymakamların, bulundukları yerlerde, devleti temsil ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, sorumluluklarının bu yüzden çok büyük olduğunu belirterek, kaymakamların gittikleri yerde topluma liderlik yapmaları ve bulundukları yere vizyon getirmeleri gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamların devletin temel ilkelerini göz ardı etmeden herkesi kucaklamaları, her türlü görüşe, farklılığa saygı duyarak, hepsini zenginlik olarak görüp sahip çıkmalarının çok önemli olduğunu aktararak, “Vatandaşa sahip çıktığınızı gösterdiğiniz andan itibaren, vatandaşın da sizi nasıl sahiplendiğini siz anında hissedeceksiniz. Asil milletimizin böyle bir hasleti vardır” dedi. Gittikleri yer neresi olursa olsun görevlerinin kaymakamlar için bir fırsat olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Gül, görevlerini en iyi şekilde yapacaklarından emin olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamların aldıkları zorlu eğitim sırasında devletin kendilerine çok kaynak ayırdığını, şimdi de kaymakamların bunun karşılığını vereceklerini söyledi.

KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİ

Kaymakamların görev yerlerinde eğitim ve sağlık konuları başta olmak üzere sosyal devlet olmanın gereğini göstermeleri gerektiğini aktaran Cumhurbaşkanı Gül, “Devletin eli sizsiniz. Dolayısıyla kimin ihtiyacı var, kimin ihtiyacı yok. Bunu en iyi şekilde gözlemlemekte sizin sayenizde olacak” dedi. Türkiye’nin birinci önceliğinin eğitim olduğunu yineleyen Cumhurbaşkanı Gül, nitelikli eğitimin önemine işaret etti. Türkiye’de fırsat eşitliği bulunduğunu, herkesin her makama gelebileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşların, fırsatlara ulaşması konusunda özellikle kız çocuklarının eğitimi konusunda daha çok bilgilendirilmelerini ve teşvik edilmelerini kaymakamlardan istedi.

EĞİTİMDE KAYNAKLARA ULAŞMA VE KALKINMA PROJELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ

Her ilçeye internet bağlantısının sağlandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, dolayısıyla Türkiye’de eğitimde kaynaklara ulaşma konusunda önemli imkânlar bulunduğunu belirterek, bunları uygulama ile gösterebilecek, halkın, öğretmenlerin, öğrencilerin hizmetine sunulmasını temin edecek kişilerin de kaymakamlar olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamların gittikleri yerin kalkınmasına da önem vermeleri gerektiğini, kalkınma projelerinin geliştirilmesi, vatandaşların hayatını kolaylaştıracak işlerin yapılmasının da kaymakamların sorumlulukları altında olduğunu bildirerek, birçok kaymakamın da bu konuda başarılı olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti aktardı.

Kaymakamlardan çevre konularına da önem vermelerini isteyen Cumhurbaşkanı Gül, bütün vatandaşlara eşit davrandıkları sürece kaymakamların başarılı olacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından, 94. Dönem kaymakamlarından, eğitimlerini ilk üç derecede tamamlayanlara ödüllerini verdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay da törende yaptığı konuşmada, kaymakamların eğitim süreçleri hakkında bilgi vererek, kaymakamları kabulünden ve mülki idare mesleğine ilgi ve desteğinden dolayı Cumhurbaşkanı Gül’e teşekkür etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı