KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Mülki İdare Amirlerinin Başarısı, Devletin Başarısıdır"

09.01.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Mülki İdare Amirlerinin Başarısı, Devletin Başarısıdır"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazi Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen İdareciler Günü törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, mülki idare amirlerini devletin en temel görevlileri ve temsilcileri olarak niteleyerek, mülki idare amirlerinin başarılarının devletin başarısı olduğunu vurguladı.

Mülki İdare Amirleri, "Devletin İlk Kapısı, Şefkat Eli"

Devlet otoritesinin ve fonksiyonlarının en iyi şekilde yerine getirilmesini temin eden, kanunları hakim kılan mülki idare amirlerinin aynı zamanda devletin ilk kapısı, şefkat eli olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Gül, mülki idare amirleri ne kadar nitelikli, vasıflı olursa, devletimizin çarkının da o kadar güzel işleyeceğini, o kadar verimli neticeler alınacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Devletin hantal olmaması, şeffaf olunması, verimliliğin artması, yeri geldiğinde devlet adına yetki kullanan herkesin hesap verebilir olmasının bugünkü kamu yönetiminin gerekleri olduğunu anımsattı. Mülki idare amirlerinin, devleti ve hükümeti temsil ederken, dar anlamda idarecilik yapmadıklarını, modern kamu yönetimi çerçevesinde, o bölgenin ekonomisiyle, sosyal, kültürel faaliyetleriyle de ilgilendiklerini, bugün gerçekleştirilen önemli projelerde, başta kaymakamlar olmak üzere mülki amirlerin çok büyük katkılarının olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, KÖY-DES Projesini örnek gösterdi.

Klasik Memur Zihniyetinden Uzaklaşılmalı

Cumhurbaşkanı Gül, klasik memur zihniyetinden çok uzaklaşılarak, bir ilde vali, kaymakam, belediye başkanı, ilin en üst seviyedeki komutanları, rektörleri, hakim ve savcıları, iş adamları arasındaki uyumlu çalışma ortamının o ile büyük başarılar sağlayacağını vurgularken, mülki idare amirlerinin Anayasamızın öngördüğü demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmayı gerçekleştiren en önemli devlet görevlileri olduklarının altını çizdi.

Mülki İdare Amirleri Demokrasimizi Olgunlaştırıyor

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, demokrasimizin olgunlaşmasına, temel hak ve özgürlüklerin en iyi şekilde yaşanabilmesine, vatandaşlarımızın güvenliğinin en iyi şekilde sağlanmasına yönelik politikaların, stratejilerin belirlenmesinin de mülki idare amirleri vasıtasıyla sağlandığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının sonunda ayrıca, mülki idare amirlerinin eşlerinin resmî sorumlulukları olmasa da, büyük fedakârlıklarda bulunduklarına dikkat çekerek, ortaya çıkan eserin ülkenin kazancı olduğunu vurguladı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı