KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

İçişleri Bakanı Atalay ve Kaymakamlar Çankaya Köşkü'nde

25.02.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
İçişleri Bakanı Atalay ve Kaymakamlar Çankaya Köşkü'nde


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve görevlerine yeni atanan kaymakamları Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamlara hitaben yaptığı konuşmada, mülki idare amirlerinin sadece bulundukları yerlerin değil, Türkiye'nin de sosyal, kültürel ve ekonomik konularıyla ilgilenen, yeri geldiğinde de katkılar yapan kamu elemanları olduğunu ifade etti.

"Makamlarınızda Devletin Kapısı, Şefkat Eli Olarak Bulunacaksınız"

Mülki idare amirlerinin, devleti ve hükümeti temsil ettiklerini bildiren Cumhurbaşkanı Gül, bu bakımdan mülki idare amirlerinin sadece devletin varlığını, otoritesini, hukukun üstünlüğünü değil, aynı zamanda şefkatini de temsil ettiğini bildirerek, "Sizler makamlarınızda devletin kapısı, aynı zamanda şefkat eli olarak bulunacaksınız" dedi.

"Hiç Kimse Kendisini Ülkesinde Garip Hissetmeyecek"

Cumhurbaşkanı Gül, kaymakamlara bazen ulaşım zorlukları olan yerlerde görev yapacaklarını hatırlatarak, oradaki vatandaşların da kaymakamların şahsında devletin şefkatini görmesi gerektiğini vurgulayarak, "Hiç kimse bana sahip çıkan yok diye kendisini ülkesinde garip hissetmeyecek" dedi.

Kaymakamların topluma liderlik yapmaları, 3 yılık eğitim süresinde edindikleri bilgi ve tecrübeleri, bulundukları yere de götürmeleri gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, görevleri sırasında eğitim, sağlık konularına önem vermeleri gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında, kaymakamlara, geri kalmış bazı yerlerde görev yaparken de olağanüstü çalışarak, ekonomi, tarım, sağlık, eğitim ve güvenlik konularıyla da ilgilenmeleri çağrısında bulundu.

KÖYDES gibi kalkınma projelerinin de gelişme açısından büyük katkılar sağladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, bu anlamda, kaymakamlara çok iş düştüğünü vurguladı.

"Birlikte Çalışarak En İyi İklimi Oluşturmak Sizlere Düşüyor"

Cumhurbaşkanı Gül, bulundukları yerlerde, belediye başkanları diğer kamu görevlileri ve bölgenin ileri gelenleri ile birlikte çalışarak, "en iyi iklimi" oluşturmanın da kaymakamlara düştüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, yurt dışı da dâhil aldıkları eğitimi yarım bırakmamaları ve bulundukları yerlerde de sürdürmeleri ve daha ileri seviyelere götürmeleri konusunda kaymakamlara çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından, eğitimlerini ilk üç derecede tamamlayan kaymakamlara ödüllerini verdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı