KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'den İdarecilere: "Sizin Başarınız Devletimizin Başarısı Olacaktır"

11.01.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rixos Grand Ankara Oteli’nde gerçekleştirilen İdareciler Günü törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, idarecilerin devlet çarkının işlemesindeki önemini vurgulayarak, görev yaptıkları yerlerde halka liderlik, önderlik yapan idarecilerin, bilgi ve yetenekleri ne kadar güçlü olursa devlet çarkının da aynı oranda güçlü olacağını ifade etti.

Devletin, hükümetin politikalarının idareciler tarafından uygulamaya konulduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, üretilen politikalar ne kadar iyi olursa olsun uygulamada başarı ortaya konulamazsa, istenen sonucun alınamayacağını belirtti ve “Sizin başarınız devletimizin başarısı olacaktır” dedi.

 

 

“Halkı Kucaklamak Sizin Vasıtanızla Olacaktır”

Cumhurbaşkanı Gül, idarecilerin bir elleriyle otoriteyi, hukuku gösterirken diğer elleriyle de şefkati ve halka olan saygıyı göstermeleri gerektiğini vurgulayarak, “Özellikle terörle mücadele edilen bir dönemde, halkı kucaklamak, halka daha çok saygı göstermek, halka sevgiyle, şefkatle bakabilmek sizin vasıtanızla olacaktır” şeklinde konuştu.

Çeşitli hatalar, vicdanlara ters gelen uygulamalar varsa bunların da idareciler tarafından kaldırılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, hiç kimsenin ülkesinde kendisini garip hissetmemesi ve herkesin ülkesine bağlılığı ve aidiyet duygularının sağlamlaştırılmasının da yine idareciler eliyle gerçekleştirileceğini aktardı.

“Şeffaflık, Eşitlik ve Hesap Verebilirlik” Vurgusu

Cumhurbaşkanı Gül, valilerin ve kaymakamların gece gündüz çalıştıklarına ve bulundukları yerin sorumlusu olduklarına dikkat çekerek, bu bakımdan vali ve kaymakamların devlet çarkının temel taşları olduğunu, bu çalışmaları yürütürken de modern anlamda halkla temas gerçekleştirmek gerektiğini söyledi.

Şeffaflık, eşitlik ve hesap verebilirliğin, iltiması, rüşveti, adaletsizliği ve varsa zulmü yok edeceğini aktaran Cumhurbaşkanı Gül, “Bundan dolayı demokratik standartlarımızın giderek yükseltilmesi, hukuk anlayışımızın modernleştirilmesi, temel hak ve hürriyetlerin, özgürlüklerin daha çok güvence altına alınması ve yanlışlar varsa hesabının verilmesi, eminim ki devlet çarkını çok daha iyi işletecektir” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, bütün bunların en iyi şekilde uygulanabilmesi için eğitimin önemli olduğu belirterek, kaymakamların çok sağlam bir eğitimden geçtiklerini yakinen bildiğini, bu nedenle de beklentinin çok büyük olduğunu ifade etti.

“Başarı Varsa Arkasında Uyum Var”

İdarecilerin görevleri arasında, bulundukları yerin kalkınması, gelişmesi ve ekonomik sorunların çözümünün de bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, idarecilerin görev yaptıkları yerin dinamiklerini harekete geçirmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi. Ziyaret ettiği illerde başarı varsa, bunun arkasında başta vali ve valinin liderliğinde ilin diğer önemli kurumları arasındaki uyumun bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, bu ahengi kuran illerde “inanılmaz güzel işler” yapıldığını söyledi. Bundan dolayı valiler ve kaymakamların her türlü desteğe layık olduklarına inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, bu desteği göstermek için toplantılara özellikle katıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, kadirşinas Türk halkının idarecilerin gece gündüz özveriyle gerçekleştirdikleri çalışmaları en iyi şekilde takdir ettiğini ve başarılarıyla da kıvanç duyduğunu kaydetti.

Konuşmasından önce idarecilere ödüllerini veren Cumhurbaşkanı Gül, geçen yıl da, 9 Ocak’ta, Gazi Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen İdareciler Günü törenine katılmıştı.

 

Cumhurbaşkanı Gül’ün ödül verdiği idareciler:
Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ödülü
Şırnak – İdil Kaymakamı Adem Kaya
Vali Galip Demirel Sosyal Hizmetler Ödülü
Amasya- Gümüşhacıköy Kaymakamı Yasin Özcan
Vali Hüseyin Öğütçen Başarı Ödülü
Karabük – Yenice Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli
Vali Celalettin Tüfekçi Meslek Ödülü
Erzincan – İliç Kaymakamı Yusuf Karaloğlu
Merhum Vali Alaaddin Erbuğ (Meslekte Bir Olay ve İzleri Adlı Anı Yarışması Ödülü)
Balıkesir – Havran Kaymakamı Fatih Genel

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı