KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Nevruz: "Güzel Bir Türkiye'nin Müjdesi Olsun"

21.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Orman Bakanlığınca “21 Mart Dünya Ormancılık Günü” dolayısıyla Altınpark’ta düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Gül, tüm Türkiye’nin Nevruz Bayramı’nı kutlayarak, “Güzel bir Türkiye” temennisinde bulundu.

Nevruz kutlamalarının huzur, neşe içerisinde geçmesini dileyen Cumhurbaşkanı Gül, “Bugün nasıl güzel günlerin müjdesiyse Türkiye’de de karşılıklı saygının, sevginin, beraber çalışmanın, dayanışmanın ve çok daha güzel bir Türkiye’nin müjdesi olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

                                             

 

Nevruz’un, yeni bir mevsimin, baharın gelişinin bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Gül, cumhurbaşkanı olarak göreve başladığından bu yana çevre konularına ve iklim değişikliğine büyük önem verdiğini vurgulayarak, “Eğer bu bilinç bizde olmaz ve bu bilinçle çalışmazsak, kısa süre içerisinde ülkemizi de çevremizi de yaşanabilir olmaktan çıkartırız. Atalarımız bu yurdu, bu çevreyi bize nasıl emanet ettiyse, biz bunu daha da zenginleştirerek çocuklarımıza, torunlarımıza, daha sonraki nesillere en iyi şekilde devretmeliyiz. Bunun sorumluluğu bizim üzerimizdedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, iklim değişikliği ve çevre kirliliğinden kurtulmanın yolunun ağaçlandırmadan geçtiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İhtiyaç için kendimizin kestiği ağaçların da yangınlar sonucu yok olan ağaçların da yerine yenisi konabiliyor. Bu bir kültür, anlayış ve gelenek meselesi. Zenginlik ve fakirlikle de ilgisi olmayan bir mesele; ama ne yazık ki çok uzun yıllar Türkiyemizde bu mesele çok ihmal edildi.”

“BU TOPRAKLARI TEKRAR YEŞİLLENDİREBİLİRİZ”

Tarihin eski dönemlerinde Anadolu’nun büyük ormanlarla kaplı olduğunun bilindiğini, ormansızlıktan kurtulmanın mümkün olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Biz bu toprakları tekrar yeşillendirebiliriz. Tekrar ormanlarla yemyeşil bir tablo ortaya çıkartabiliriz. Bunun için hiç gecikmemek gerekiyor. Bu kültürü ve alışkanlığı oluşturmak, bu geleneğin vazgeçilmez bir alışkanlık haline gelmesi için de okullardan, anne babalardan, hatta doğumdan başlamak gerekir. Her doğan çocuğa Türkiye’nin neresinde olursa olsun, sadece Ankara’da da İzmir’de de İstanbul’da da Kayseri’de de Hakkâri’de de Erzurum’da da bir ağaç dikmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI GÜL, NEVRUZ ATEŞİNİ YAKTI

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Gül, Çevre ve Orman Bakanlığı’nca düzenlenen sunu ve slogan yarışmasında üç dalda birincilik alan öğrencilere hediyelerini verdi.

Tören sırasında, İzmir’in Seferihisar ilçesindeki yanık sahasına son fidan dikimi, yeni alınan yangın araçlarının İzmir’den görev yerlerine dağılımı, hizmete alınan 250 yangın göletini temsilen Osmaniye Yangın Göleti’nin açılışı, bu yıl açılacak Mardin, Siirt, Iğdır, Kars ve Hakkâri Kent Ormanları adına Kahramanmaraş Kent Ormanı’nın temelinin atılmasına ilişkin canlı bağlantılar gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Gül, törenlerde emeği geçenleri kutladı ve çalışmalarda başarılar diledi. Tören alanı içinde oluşturulan Orman Müzesi’ni gezen Cumhurbaşkanı Gül, bazı stantları da ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Bu arada Cumhurbaşkanı Gül, tören alanındaki Nevruz ateşini de yaktı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı