KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, "TRT Avaz, Avaz Avaz Bütün Türk Dünyasına Seslenecek"

21.03.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya'ya yayın yapacak olan yeni kanalı "TRT Avaz"ın açılış törenine katıldı.

TRT Avaz'ın açılışı, Cumhurbaşkanı Gül`ün "TRT Avaz, avaz avaz bütün Türk dünyasına seslenecek" anonsuyla yapıldı.

Törende yaptığı konuşmasına, takdir edilen çalışmalarından ötürü TRT'yi tebrik ederek başlayan Cumhurbaşkanı Gül, TRT'nin yaptığı öncü çalışmalarla ve özel televizyonların da açılmasıyla Türkiye'nin televizyon yayıncılığında önemli mesafeler kaydettiğini vurguladı.

Şeffaflık, Demokrasi

Cumhurbaşkanı Gül, yayıncı kuruluş sayısının fazlalığının Türkiye'de şeffaflığı arttırdığını ve demokrasinin kökleşmesini sağladığını kaydetti.

Yeni kanallarıyla, son dönemde yayın hayatını güçlendiren TRT'yi takdir ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, TRT 6'nın büyük ilgi topladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, önümüzdeki dönemde TRT'nin farklı kanallarla, farklı dillerde yayın yapacağı bilgisinin kendisine verildiğini, bundan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

"TRT Avaz Bizi Buluşturacak"

Cumhurbaşkanı Gül, "Avrasya başta olmak üzere Orta Asya, Orta Doğu ve Balkanlar'daki 27 ülkeye ve 250 milyon insana yayın yapacak bu yeni kanalın; ortak değerleri paylaştığımız büyük bir toplulukla bizi buluşturması açısından uzun vadeli çok büyük bir hizmet olduğuna inanıyorum" dedi.

Nevruz'da Başlayan Yayın

Cumhurbaşkanı Gül, bu fikri hayata geçiren TRT yönetimini tebrik ederek, başarılar diledi. Avaz kanalının, barış, huzur, kardeşlik ile bereketi simgeleyen, Türk dünyası için çok özel olan Nevruz Bayramı'nda yayına başlamasının herkesi çok mutlu ettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, bütün Türk ve İslam dünyasının Nevruz Bayramı'nı da kutladı.

             

         

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı