KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Nevruz; Bir Bütün Olduğumuzu Hatırlatan Bayram"

20.03.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Nevruz; Bir Bütün Olduğumuzu Hatırlatan Bayram"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Orta Asya'dan Ortadoğu'ya kadar birçok ülke ve toplulukça Bahar Bayramı olarak kutlanan Nevruz nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Gül, mesajında, Nevruz'da baharın gelişini kutlarken, bu yeni uyanışın barışa, dostluğa ve kardeşliğe vesile olması umutlarını dile getirdi.

"Milletimiz, Zenginliklerimize Her zaman Sahip Çıkacaktır"

Tabiattaki canlanmanın insanlığa, iyiliğin, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin egemen olduğu bir dünya için umut verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, bahar renklerinin harmonisinin, bir bütünü oluşturan farklılıkların yarattığı zenginliği gözler önüne serdiğini vurguladı.

"Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun, her Türk vatandaşının bu milletin ayrılmaz ve eşit bir parçası olduğunu" belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Milletimiz, zenginliklerimize her zaman sahip çıkacaktır" dedi.

"Herkes Kendi Gelenekleri Çerçevesinde Nevruz᾽u Kutlar"

Cumhurbaşkanı Gül, Nevruz᾽u, "kardeşçe, şenliklerle ve huzur içinde kutlanması gereken, bir bütün olduğumuzu hatırlatan bayram" olarak niteledi.

Türkiye'nin "farklı inançlara, dillere, etnik köken ve kültürlere sahip insanların bir arada, huzur içinde yaşadığı, farklı sosyolojik gerçekleri ve gelenekleri bünyesinde barındıran büyük bir ülke" olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Herkes kendi gelenekleri çerçevesinde Nevruz᾽u kutlayacaktır" dedi.

"Birbirimize Sevgi, Değerlerimize Saygı"

Cumhurbaşkanı Gül, "birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, omuz omuza vererek, birbirimize sevgi, değerlerimize saygı duyarak hedeflerimizi yakalayacağımıza, herkesin bu konuda sorumlulukları doğrultusunda hareket edeceğine" olan inancını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, "Nevruz Bayramı vesilesiyle vatandaşlarıma ve Türk dünyasına sevgilerimi ve saygılarımı sunuyor, baharın bütün dünyaya iyilikler ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum" sözleriyle mesajını tamamladı.

Azerbaycan'a da Nevruz Kutlaması

Cumhurbaşkanı Gül, Nevruz'un coşkulu bir biçimde kutlandığı ülkelerden biri olan Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e de bir kutlama mesajı yolladı. Nevruz'u "Kardeş milletlerimizin ortak bayramı" şeklinde niteleyen Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Aliyev'e hitaben "Zat-ı Devletlerine en kalpten tebriklerimi iletiyor, bu vesileyle Azerbaycan halkına saadet, refah ve can sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı