KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'den Gazilere: "Sizler Bu Devletin ve Milletin En Büyük Garantilerisiniz"

19.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül'den Gazilere: "Sizler Bu Devletin ve Milletin En Büyük Garantilerisiniz"

Cumhurbaşkanı Gül, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi`ni ziyaretinde gazilere hitaben yaptığı konuşmada, şehitlerin ve gazilerin bu ülkenin en seçkin insanları olduğunu belirterek “Sizler için hiçbir fedakârlıktan kaçınılmayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ni ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Ankara Valisi Kemal Önal’ın eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Gül, merkeze gelişinde Şeref Defteri’ni imzaladı ve merkezin komutanı Tuğgeneral Mehmet Faruk Alpaydın’dan bilgi aldı.

Gazilere Hitap
 
Gazilerimizle Beraber

“SİZLER İÇİN HİÇBİR FEDAKÂRLIKTAN KAÇINILMAYACAKTIR”

Cumhurbaşkanı Gül, gazilere hitaben yaptığı konuşmada, şehitlerin ve gazilerin bu ülkenin en seçkin insanları olduğunu belirterek, “Şunu kesinlikle unutmayın ki sizin değeriniz ve kıymetiniz daima hatırlanacaktır, bilinecektir. Sizler için hiçbir fedakârlıktan kaçınılmayacaktır. Böyle de olmaktadır ve bundan sonra da böyle olacaktır. Şehitlerinin ve gazilerinin değerini bilmeyen milletlerin değeri de olmaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, dün Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünün kutlandığını anımsatarak, “O zamanki büyüklerimiz nasıl canlarını bu toprakların geleceği için feda ettilerse, sizler de bugün onların bize emanet ettiği bu toprakları, vatanı, milletin birliğini, bütünlüğünü korumak için canlarını feda edenlersiniz” diye konuştu.

“REHABİLİTASYON VE BAKIM MERKEZİ, DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BİR TESİSTİR”

Şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Gül, gazilerin de şehit olmayı göze almış ve canın feda edilmeye hazır olduğu anları yaşamış değerli insanlar olduğunu vurgulayarak, “Milletimiz, şehit ailelerini ve gazilerimizi daima baş üstünde tutmuştur. Bugün de böyledir. Rehabilitasyon ve bakım merkezi, halkımızın önderliğinde gerçekleştirilen büyük, dünyaya örnek olacak bir tesistir. Bu tesisin yapılmasına öncü olanları, yardımcı olanları, sizlere hizmet edenleri tebrik ediyorum” dedi.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER İÇİN DANIŞMAN

Gazilere, “Sizler, bu milletin sürekli kalacağının, bu devletin, milletin asla bölünmeyeceğinin en büyük garantilerisiniz” diye seslenen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra gazilerin sorunlarını dinledi ve şehit yakınları ile gazilerin sorunlarıyla ilgilenilmesi için emekli Kurmay Albay Cemil Antalyalı’yı danışman olarak göreve getirdiğini ifade etti. Gaziler, Cumhurbaşkanı Gül’e isteklerini içeren bir dilekçe verdi.

Merkezde tedavi gören gazilerin çalışmalarından oluşan sergiyi de gezen Cumhurbaşkanı Gül’e iki gazi tarafından maket gemi; babası şehit olduğu için merkezin tedavi imkânlarından yararlanan Ozan Şahin tarafından da kendisinin doldurduğu müzik albümü hediye edildi.

TSK REHABİLİTASYON VE BAKIM MERKEZİ


9 Aralık 1996’da temeli atılan, vatandaşların bağış ve katkılarıyla 21 Nisan 2000’de hizmete açılan TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, malul gazilerin ruhsal ve bedensel rehabilitasyonu ile yaşam boyu devamlı bakımlarını sağlamak amacıyla kuruldu.
TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi kompleksinde aşağıdaki tesis ve üniteler yer alıyor:
• 200 Yataklı Omurilik ve Ortopedik Rehabilitasyon Hastanesi
• 50 Yataklı Devamlı Bakım Evi
• 50 Yataklı Hasta Misafirhanesi
• Meşguliyet Tedavisi ve Mesleki Rehabilitasyon Üniteleri
• Sosyal Yaşam Tesisleri
• Kapalı ve Açık Spor sahaları ile rekreasyon alanları
• Komutanlık ve Diğer İdari Birimler

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı