KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Türk Milleti Şehit ve Gazilerinin Kıymetini Bilir"

19.01.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarından; malul olan kişilerle, şehit olanların mirasçılarına Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, gösterdikleri sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakârlık dolu çalışmalarıyla malul olan kişiler ile şehit olanların mirasçılarına Devlet Övünç Madalyası verildiğini belirterek, “Bugün, vatan için, milletimiz için canlarını ortaya koyan yüce insanların, onların ailelerinin ve hepimizin gurur günüdür” dedi. 


Cumhurbaşkanı Gül`ün Konuşması


“Şehitlik ve Gazilik Türk Milleti İçin En Yüce Makam”

Cumhurbaşkanı Gül, şehitlik ve gaziliğin Türk Milleti için ulaşılabilecek en yüce makam olduğunu, bu şuur içinde bulunmazsa hiç kimsenin bu acıya dayanamayacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü, “Ne mutlu ki, sizler bu bilinç, bu şuur içerisindesiniz ve onun için acılarınızı içinize gömüyorsunuz, buna dayanabiliyorsunuz.”

Vatanın birlik ve bütünlüğünün korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hayatlarını feda eden tüm kahramanlarımıza sonsuz şükran duyduğumuzu ve onlarla daima iftihar ettiğimizi vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, onların gönüllerde ölümsüzleşen; cesaret, fedakârlık ve feragat timsalleri olduğunu aktardı.

 

Resepsiyon Fotoğrafları

 

“Milletimizin Büyüklüğünü Daima Gösterdiniz”

Cumhurbaşkanı Gül, şehitlerimizin yakınları ile gazilerimizin, gururu ve hüznü birlikte yaşadıklarını, en acı günlerinde “Vatan sağ olsun” diyerek, kimseye fırsat vermediklerini kaydederek, “Bu asil davranışınızla milletimizin büyüklüğünü, değerlerinin sağlamlığını daima gösterdiniz, kimseye fırsat vermediniz” dedi. Millet olarak, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizle aynı duyguları yaşayıp, gururlarına ortak olduğumuzu, üzüntülerini paylaşıp, acılarını yüreğimizde hissettiğimizi ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Türk Milletinin şehitlerinin ve gazilerinin değerini bildiğini vurguladı.

“Bizler Daima Sizlerin Takipçisiyiz”

Şehitlerin yakınları ile gazilere “Bizler, daima sizlerin takipçisiyiz, devletimiz sizleri garip ve yalnız bırakmamak için elinden gelen her şeyi yapmaktadır” diye seslenen Cumhurbaşkanı Gül, herhangi bir sorunları olduğunda, hangi kapıyı çalsalar, daima baş tacı edileceklerini, gerçekleştirilen törenin de hem bunun göstergesi, hem de tüm halkımıza ve devlet görevlilerine bir işaret olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, verilecek madalyaların sembolik olduğuna dikkat çekerek, bu madalyaları kabul ederken, şehitlerin yakınları ve gazilerin, devletimizin ve milletimizin onları sahiplendiğinin bir işareti olarak kabul etmelerini gerektiğini aktardı.

Terörle Mücadele: “Türkiye Bu Beladan Kurtulacak”

Terörle mücadelede, terörü bitirene kadar azimle kararlılıkla ne gerekirse yapılacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, terörle mücadelenin bütün yöntemlerini kullanarak terörü bitirmek için bütün gücün seferber edildiğini, gün gelip Türkiye’nin “bu beladan” kurtulacağını, Türkiye’nin geleceğinin çok daha parlak olacağını söyledi.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, şehit yakınları ile gazilere madalyalarını verirken, sık sık duygulu anlar da yaşandı.

 

Tören Fotoğrafları

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı