KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Bir Ülkenin Saygınlığı Gazi ve Şehitlerine Sahip Çıkmasıyla Artar"

18.01.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül'e, kendilerini kabul etmesi sebebiyle teşekkür eden heyet üyeleri, derneğin faaliyetleri ile ilgili bilgi verdiler. 36 ilde şubeleri olduğunu belirten Başkan Taner Uran, Millî Savunma Bakanlığı denetiminde kamu yararına çalışan bir dernek olduklarını ifade etti.

 

Cumhurbaşkanı Gül'e Teşekkür

Devlete her zaman güvendiklerini ve Türkiye'de terörün bitirilmesinden yana olduklarını, fakat bölücü örgüt üyelerinin hak ettiği şekilde muamele görmesini istediklerini söyleyen dernek üyeleri, şehit ve gazilerin hakları konusundaki çabalarından dolayı Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür etti.

İlk yurt içi gezisini Güneydoğu bölgesine yapması ve ilk iftarı şehit yakınları ile gazilere vermesi sebebiyle Cumhurbaşkanı Gül'e ayrıca teşekkür eden dernek üyeleri, şehit yakınları ve gazilerin özlük haklarının iyileştirilmesi konusundaki beklentilerini dile getirdiler.

"Terörün Çözülmesi ile Türkiye'nin Önü Açılacak"

Her zaman şehit yakınları ve gazilere destek verdiğini, onların sorunları ile yakından ilgilendiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül de, terörün büyük bir bela olduğunu, bu sorunun çözülmesi ile Türkiye'nin önünün açılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, en çok sıkıntıyı zor şartlarda görev yapan kolluk kuvvetleri mensuplarının çektiğini, onların şartlarının iyileştirilmesi konusunda tüm imkânların kullanılması gerektiğini belirtti.

"Terörle Mücadelenin Günlük Siyasete Alet Edilmemesi" Uyarısı

Terörü bitirmek için şu anda bir ortam oluştuğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, bunun kullanılması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, terör örgütünün istismar ettiği konuları ortadan kaldırmanın devletin görevi olduğunu belirterek bunun için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, devletin bu konudaki mücadelesinin desteklenmesi ve bunun günlük siyasete alet edilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Türk Halkının Sağduyusu

Cumhurbaşkanı Gül, kendisinin de gece-gündüz bu konuyla uğraştığını söyledi ve Türk halkının bu konudaki sağduyusundan ümitli olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, bir ülkenin saygınlığının gazi ve şehitlerine sahip çıkması ile artacağını belirtti.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı