KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Şehit Aileleri ve Gazilerimiz Bizlere Emanet"

28.01.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Şehit Aileleri ve Gazilerimiz Bizlere Emanet"

Maluller ile şehitlerimizin mirasçılarına Devlet Övünç Madalyası verilmesi töreni Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin, emniyet ve asayişin sağlanması için canını ortaya koyarak görevini yapan kahramanlarımızla iftihar ettiğimizi bildirerek, vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için şehitlik ve gaziliğin ulaşılabilecek en yüce makam olduğunu kaydetti.

Vatanımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin, isimli isimsiz tüm kahramanlarımızın bize mirası olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Gül, “Ne şehitlerin, ne malul olanların, ne de onları büyük bir vatan ve millet sevgisiyle yetiştiren anne ve babalarının hakkı ödenebilir” dedi.

“Madalyalar Şükranın Göstergesi”

Cumhurbaşkanı Gül, verilen ödüllerin devletimiz ve milletimizin şükranlarının sadece somut bir göstergesi olduğunu vurgulayarak, “Şehitlerimizin aileleri ve malul olan kahramanlarımız bizlere emanettir” dedi. Bölücü terörle mücadelenin sonuna kadar kararlılıkla devam edeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, milletimizin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini koruyarak tüm sorunları aşacağı, mutlu, huzurlu, güçlü bir geleceğe ulaşacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasının sonunda, “Şehit olan asker, polis, köy korucusu ve diğer görevlilerimiz ile terör olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah`tan rahmet diliyor, malul olan kahramanlarımızı minnetle yâd ediyorum” dedi.


Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı