KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Sevgi, Saygı, Rahmet ve Şükranla Anıyoruz

10.11.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 71. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Gül mesajında, "Milletçe hem Atatürk'ün aziz hatırasını saygıyla yadediyor, hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin gurur verici başarılarıyla iftihar ediyoruz. Atatürk'ün ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi ve insani değerlere verdiği önem, onu dünyanın saygın liderlerinden biri yapmıştır" dedi.

Büyük bir komutan olarak milletimizle birlikte istiklal mücadelesini zafere ulaştıran Atatürk'ün, büyük bir devlet adamı ve lider olarak da, ülke ve dünya şartları istikametinde doğru ve gerçekçi bir vizyon ortaya koyduğunu; modernleşme ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirdiğini ve böylelikle, evrensel değerleri benimsemiş, millet egemenliğine dayanan, itibarlı ve güçlü bir devlet; üreten ve geleceğe güvenle bakan bir toplum oluşturulmasını amaçladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Onun şüphesiz en önemli başarılarından biri de, Cumhuriyetimizi dinamik ve yeniliklere uyum gösterecek bir yapıda kurmuş olmasıdır. Bugün Türkiye, Cumhuriyetimizin kurucularının tasavvur ettiği istikamette gelişmesine kararlılıkla devam etmektedir. Türkiye, 86 yıldır şuurla sürdürülen gayretlerle, muasır medeniyet seviyesine ulaşma yolunda ciddi mesafe katetmiştir. Ülkemiz giderek küresel düzeyde bir cazibe merkezine dönüşmektedir" dedi.

Mesajında, "Geldiğimiz seviyeyi, parlak bir geleceğin habercisi olarak değerlendiriyorum" diyen Cumhurbaşkanı Gül, milletimizin, Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatma ve yeni başarılarla taçlandırma konusunda kararlı olduğunu, Türkiye'nin, ekonomisiyle, demokrasisiyle, ordusuyla; istikrarını koruyan, uluslararası alanda ağırlığını sürekli artıran güçlü bir ülke olarak yükselmeye devam edeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, 14 yıl gibi kısa bir süre sonra 100. kuruluş yıl dönümünü kutlayacak olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünkünden daha müreffeh bir ülke haline geleceğini ifade ederek, "Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı