KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den 10 Kasım Mesajı

09.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den 10 Kasım Mesajı


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mesajında şunları söyledi :

"Ebediyete intikalinin 70. yıldönümünde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyorum.

Atatürk, sadece milletimizin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir.

Türk milletinin refahı ve mutluluğu için sürekli yeniyi ve mükemmeli arayan Atatürk, çağın ruhunu ortaya koyan doğru, gerçekçi ve bilimsel yaklaşımları, evrensel fikirleri, meşruiyetçi çizgisi, insani değerlere ve özgürlüğe olan bağlılığıyla, dönemin diğer liderlerinden ayrılmaktadır.

Milletimize ve Ordumuza önderlik ederek yürüttüğü istiklal mücadelesi, hür ve müstakil yaşama kararlılığındaki Türk milletini hakkı olan aydınlık yarınlara, imkan ve şartlara kavuşturmuştur.

O'nun öncülüğünde Cumhuriyet döneminde hayata geçirilen inkılap ve reformlar, demokratik, modern, hür ve müreffeh Türkiye'nin temellerini atarak büyük bir dönüşüm ve modernleşme sürecini başlatmıştır.

Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucularının bugünkü nesillere armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin büyüklüğünü, gücünü, özgüvenini, tarihteki ve uygarlığın gelişme sürecindeki rolünü gösteren bir eserdir.

Türkiye'nin, ilgi çeken, gelişmelerde söz sahibi, etkin ve dinamik bir ülke olarak bugün uluslararası alanda ulaştığı saygın konum, milletimizin değişen dünya şartlarına ve evrensel değerlere uyum gösterme yeteneğine sahip olduğunun en güçlü ispatıdır.

Cumhuriyet'in kuruluşuyla belirlenen ideallere ulaşma bağlamında temel hedefimiz, ülkemizin Atatürk'ün öngördüğü muasır medeniyetler seviyesini geçmesini sağlamaktır. Bu hedefe doğru yürürken, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde gelişmesi, büyümesi, modernleşme sürecinin devam etmesi elzemdir.

Bunun bir bayrak yarışı olduğu şuuruyla, büyük bir inançla ve azimle çalışan devletimizin de, milletimizin de, Cumhuriyet'i ilelebet yaşatma ve kazanımlarımızı ileriye götürme konusunda güçlü bir iradeye sahip olduğunu vurgulamak istiyorum. Gelecek nesillerin de, aynı anlayışla sorumluluklarını yerine getireceğine eminim.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı