KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Tarih Yazmıyoruz, Tarihi Yapıyoruz"

14.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bursa'da, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüşmelerde bulundu ve Türkiye - Ermenistan maçını izledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile gerçekleştirdikleri heyetler arası görüşmeler sırasında, "Tarih yazmıyoruz, tarihi yapıyoruz" dedi. Her iki cumhurbaşkanı daha sonra çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türk Millî Futbol Takımı'nın, maçın ilk yarısında Halil Altıntop ve Servet Çetin'in golleri ile 2-0 üstün tamamladığı karşılaşmanın ardından, konuk Cumhurbaşkanı Sarkisyan onuruna bir resepsiyon verdi. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra programını tamamlayarak Ankara'ya döndü.

 

             

             

             

     

 

Ermenistan'dan Cumhurbaşkanı Düzeyinde İlk Ziyaret

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'nın ziyareti, Türkiye ve Ermenistan arasında, diplomatik ilişkilerin kurulması ve ikili ilişkilerin geliştirilmesine ilişkin protokollerin 10 Ekim 2009 günü imzalanmasının ardından, iki ülke arasında en üst düzeyde siyasi temas imkanı sağlamasının yanı sıra Ermenistan'dan ülkemize cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleşecek ilk ziyaret olması bakımından da sembolik önem taşıyor.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı