KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Ermenistan'ı Ziyaret Etti

06.09.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Ermenistan'ı Ziyaret Etti


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan`ın davetlisi olarak, Erivan`da oynanan Türkiye-Ermenistan Dünya Kupası Eleme Grubu Futbol karşılaşmasını izledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ermenistan'a hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, bu futbol karşılaşmasının, ortak tarihi paylaşan iki halkın yakınlaşmasının önündeki engellerin ortadan kaldırılmasına vesile olması ve bölgesel dostluk, barışın sağlanmasına katkıda bulunmasını ümit ettiğini söyledi. Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu adı altında bir inisiyatif geliştirildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, "Üç Kafkasya ülkesi ile Rusya Federasyonu ve Türkiye`nin dahil olacağı bu girişimin, Ermenistan dışındaki müstakbel üyeleriyle son dönemde devlet ve hükümet başkanları ile dışişleri bakanları düzeyinde yoğun temaslarımız oldu. Ziyaretim vesilesiyle Ermenistan Cumhurbaşkanı ile bu girişimimiz hakkında görüş alışverişinde bulunma imkânım olacak. İnisiyatifin sahibi olarak bu hususun bizzat tarafımızdan muhataplarına aktarılacak olması ayrı bir önem taşımaktadır" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile yapacakları görüşmede, Kafkasya`daki gelişmelerin yanı sıra, Yukarı Karabağ ihtilafı ve ikili ilişkilerin de ele alınacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül Ermenistan-Türkiye Maçını İzledi

Ermenistan'a varışında, Millî Takımımızı kaldığı otelde ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı`nda Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Kafkasya`nın genel durumunu ele aldıklarını, bölgenin huzur, istikrar ve barışa kavuşması için görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Ermenistan arasındaki sorunların giderilmesinde iklim oluşturulması için irade ortaya koyduklarını ifade ederek, "Ümit ederim ki bu ziyaret, iki ülke arasındaki problemlerin çözümünde yeni bir başlangıç olur" dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisini İstanbul`daki Türkiye-Ermenistan maçına davet etmesini, iyi bir başlangıç olarak nitelendirdi. İki ülke arasındaki sorunların çözümü konusunda ortak irade gösterdiklerini bildiren Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, "Bu sorunları biz çözeceğiz ve gelecek nesillere bırakmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanı Gül`de istikrar ve iş birliği arzusu görmekten memnunum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra maçın yapıldığı Hrazdan Stadı`na giderek, Millî Takımımızın Tuncay ve Semih'in attığı gollerle 2-0 galip geldiği karşılaşmayı izledi ve düzenlenen kokteyle katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül: "Ziyaretimiz, Türkiye'nin Bölgedeki Önem ve Ağırlığını Bir Kez Daha Ortaya Koydu"

Futbol karşılaşmasının ardından Türkiye'ye geri dönen Cumhurbaşkanı Gül, Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, ziyaretini olumlu duygu ve düşüncelerle tamamladığını bildirerek, Millî Takımı, gösterdiği sportmenlik, yüksek performans ve elde ettiği başarıdan dolayı kutladı.

Ermenistan`ın, Türkiye`nin Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu önerisine kuvvetle destek verdiğini açıklamasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "İkili ilişkilerimizin gelişmesinin önündeki engellerin de karşılıklı diyalog yoluyla ortadan kaldırılmasının sağlanması gerektiği konusunda Ermenistan tarafıyla görüş birliği içinde olduğumuzu gördüm" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretinin verimli geçtiğini, ilişkilerin ileriye dönük olarak umut vadettiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, bu ziyaret ile Türkiye`nin bölgedeki önem ve ağırlığını bir kez daha ortaya koyduğunu düşündüğünü söyledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı