KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Rehberimiz, Mevlana'nın Dizeleridir"

29.05.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Rehberimiz, Mevlana'nın Dizeleridir"

 

Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman, Cumhurbaşkanı Gül’ün onuruna İstiklal Sarayı’nda resmî bir akşam yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Gül yemekte yaptığı konuşmada, Tacikistan’ın bağımsızlığını kazanmasından bugüne kadar geçen sürede ikili ilişkilerin hızla gelişerek olgunlaştığını belirterek, Türkiye’nin, geçmişte olduğu gibi gelecekte de dost ve kardeş ülke olarak Tacikistan’ın yanında yer almayı sürdüreceğini vurguladı.

Mükemmel düzeyde bulunan iki ülke siyasi ilişkilerinin, ekonomik, ticari bağların ve iş birliğinin geleceği açısından ümit verdiğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Gül, Türk iş adamları ve sanayicilerini Tacikistan’a yatırım yapmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Tacikistan’ın bağımsızlığını kazanmasından bu yana barış ve istikrar yolunda gerçekleştirdiği atılımların takdirle izlendiğini kaydederek, bu hamleleriyle, halklarına huzur ve refah ortamı sunmak isteyen diğer bölge ülkelerine de örnek olduğunu ifade etti.

Orta Asya’nın çekim merkezi haline gelmek için gerekli potansiyelin Tacikistan’da mevcut olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Gül, bu potansiyeli harekete geçirmek için, iş birliğinin ilerletilmesi ve ilişkilere daha da ivme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında, “Tarih boyunca ilham aldığımız büyük düşünür ve şair Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin insanlara sevgide güneş, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi olmayı öğütleyen dizelerinin ülkelerimiz ve milletlerimiz arasındaki ilişkilere bundan sonra da rehber olacağından şüphe duymuyorum” dedi.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı